Cara Menggunakan Microsoft Powerpoint dalam Skop Pengurusan Perniagaan

Microsoft PowerPoint adalah perisian yang dapat membantu anda menyampaikan persembahan mengenai topik perniagaan apa pun. Dari mesyuarat perniagaan kecil hingga latihan korporat, PowerPoint adalah kanvas kosong yang boleh anda lukis mengikut keperluan anda. Pelbagai templat siap sedia untuk disesuaikan dengan grafik, carta dan titik peluru anda sendiri. Buat pembentangan mengenai salah satu daripada puluhan topik, termasuk pengurusan perniagaan, laporan bulanan dan matlamat tahunan.

1

Klik pada butang "Office" dan pilih "New."

2

Klik pada "Pembentangan-> perniagaan" untuk membuka senarai pilihan templat perniagaan. Sebagai contoh, klik pada "Rancangan Perniagaan" untuk membuka templat siap dengan reka bentuk latar dan gaya slaid yang sudah diformat.

3

Isi maklumat yang diminta pada slaid pertama. Sebagai contoh, slaid pertama dalam persembahan "Rancangan Perniagaan" meminta anda mengisi "Nama syarikat."

4

Klik pada slaid seterusnya dalam persembahan (klik pada slaid seterusnya dengan mengklik kiri pada slaid di bar sisi kiri). Isi maklumat yang diminta. Sebagai contoh, slaid kedua "Rancangan Perniagaan" meminta anda untuk penyataan misi syarikat anda.

5

Ulangi Langkah 4 untuk baki slaid dalam pembentangan anda.