Cara Mendapatkan Nama Domain Secara Percuma jika Anda Memiliki Syarikat

Salah satu cara untuk mempromosikan syarikat anda dan meningkatkan jangkauan pemasaran global adalah dengan mewujudkan kehadiran dalam talian. Untuk melakukan ini, anda memerlukan laman web perniagaan. Langkah pertama dalam membuat laman web adalah mendaftarkan nama domain. Rata-rata, nama domain berharga sekitar $ 7 hingga $ 12 setiap tahun. Bergantung pada jenis syarikat yang anda kendalikan, anda mungkin dapat memperoleh nama domain secara percuma.

Organisasi tidak berasaskan keuntungan

Sebagai organisasi "Bukan Untung", syarikat anda tidak berniaga untuk menjana wang. Sebaliknya, adalah dalam perniagaan untuk menyediakan perkhidmatan dan sumber kepada orang lain. Sebagai ungkapan penghargaan atas usaha anda, beberapa syarikat juga akan membantu anda. Cari penyedia perkhidmatan web, seperti GrassRoots, yang menawarkan nama domain percuma dan perkhidmatan web lain kepada organisasi bukan keuntungan. Bergantung pada syarikat perkhidmatan web, anda mungkin diminta untuk memberikan bukti status Bukan Untung anda. Secara amnya, borang pengecualian cukai 501c3 dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri adalah bukti yang mencukupi.

Web Hosting

Sekiranya anda berhasrat untuk mengembangkan nama domain anda menjadi laman web lengkap, daftar untuk mendapatkan perkhidmatan hosting web. Banyak syarikat hosting web memberi anda nama domain percuma jika anda membeli pakej hosting web. Dalam beberapa kes, domain ini percuma untuk masa yang terhad. Beberapa syarikat menawarkan nama domain percuma seumur hidup, selagi anda terus menggunakan perkhidmatan hostingnya. Kelemahan mendapatkan nama domain percuma menggunakan kaedah ini, adalah bahawa anda mungkin kehilangan nama domain jika anda pernah membatalkan langganan hosting anda. Protokol ini berbeza mengikut syarikat. Untuk itu, baca syarat perjanjian syarikat dengan teliti sebelum mendapatkan nama domain.

Tuliskannya dengan cukai

Semasa anda menjalankan perniagaan, perbelanjaan tertentu akan ditolak pada penyata cukai anda. Perbelanjaan untuk laman web anda termasuk dalam perbelanjaan yang boleh ditolak ini. Sekiranya anda menggunakan kaedah ini, anda mesti membeli nama domain anda di muka. Anda kemudian melaporkan perbelanjaan penyata cukai anda pada akhir tahun cukai. Manfaat menggunakan kaedah ini adalah anda juga boleh menuntut perbelanjaan hosting web sebagai potongan. Rata-rata hosting web berharga sekitar $ 6 hingga $ 12 sebulan.

Pejabat korporat

Sekiranya anda memiliki syarikat yang merupakan francais rantaian utama, atau jika anda merupakan kontraktor bebas rantaian, hubungi pejabat syarikat syarikat untuk membincangkan laman web percuma. Contohnya, jika perniagaan anda menjual Avon, anda diberi nama domain percuma untuk mempromosikan dan menjual produk anda. Sekiranya anda menerima nama domain percuma menggunakan kaedah ini, itu mungkin "nama sub-domain." Nama sub-domain adalah alamat laman web yang disambungkan ke alamat laman web syarikat utama. Contohnya, alamat anda mungkin muncul sebagai "//www.thecorporateoffice.com/yourname" dan bukan "//www.yourcompanyname.com."