Idea Tempahan Jualan Langsung

Usahawan yang bercita-cita menjadi perunding untuk syarikat penjualan langsung seperti Stella dan Dot, TupperWare, Avon dan Mary Kay. Kerana bekerja sebagai perunding untuk syarikat penjualan langsung biasanya melibatkan mengadakan majlis rumah, perunding harus mencari cara untuk membuat orang bertindak sebagai hostes dan mengadakan pesta. Semakin berjaya perunding penjualan langsung dalam membuat tempahan pesta, semakin banyak peluang yang dimilikinya untuk mempromosikan produknya dan menjana penjualan.

Sertailah Kumpulan Profesional

Hubungi pejabat Dewan Perniagaan tempatan anda untuk mengetahui kumpulan perniagaan, rangkaian dan profesional yang ada di kawasan anda. Sebilangan besar organisasi ini mengundang ahli untuk memberikan persembahan kecil mengenai perniagaan mereka dan produk dan perkhidmatan yang mereka tawarkan. Sebagai ahli, anda boleh menampilkan perniagaan anda dan menjana petunjuk untuk membuat tempahan. Semasa anda mempersembahkan syarikat anda, soroti faedah menggunakan produk yang anda tawarkan dan bincangkan apa yang pelanggan lain katakan mengenai perniagaan anda. Semasa anda menghadiri perjumpaan, bawa kad perniagaan anda, dan jika anggaran iklan anda mengizinkan, ambil contoh produk anda dan berikan kepada peserta yang berminat.

Sediakan Blog

Perniagaan blog boleh membantu anda meningkatkan jumlah orang yang menempah pesta jualan langsung dengan anda. Sekiranya anda menjual kosmetik, anda boleh memulakan blog yang memberikan petua solek dan penjagaan kulit kepada penonton yang ingin anda sasarkan. Promosikan blog anda melalui media sosial dan di laman web penjualan langsung anda. Sekiranya anda tidak mahu membuat blog anda sendiri, anda boleh membuat catatan di blog yang merangkumi topik yang berkaitan dengan perniagaan penjualan langsung anda. Sekiranya anda menjual hiasan rumah, anda boleh menghubungi pereka dalaman tempatan mengenai pengeposan tetamu. Sertakan bio yang menggariskan produk yang anda tawarkan, cara menempah pesta dan pautan ke laman web perniagaan anda.

Mengadakan Pesta Rumah

Siapkan rumah anda untuk mengadakan pesta sehingga anda dapat memperkenalkan rakan, keluarga dan rakan perniagaan anda dengan perniagaan penjualan langsung anda. Anda boleh menjemput rakan dan keluarga ke pesta yang sama atau mengadakan majlis berasingan untuk memastikan senarai orang yang dijemput anda tetap kecil dan pesta anda tetap mesra. Semasa pesta rumah anda, tinjau semua produk terlaris yang paling menarik perhatian tetamu anda. Sekiranya anda menjual TupperWare, dan anda menjemput wanita dari kumpulan ibu anda untuk menghadiri pesta di rumah, anda mungkin mengetengahkan penyelesaian penyimpanan yang mesra kanak-kanak. Pada akhir setiap pesta yang anda adakan di rumah anda, anjurkan para tetamu untuk mendaftar ke pesta yang diadakan di rumah mereka. Ingatkan mereka tentang faedah nyonya rumah.

Gunakan Media Sosial

Anda boleh menempah hostes untuk pesta penjualan langsung anda dengan menggunakan media sosial. Anda boleh menulis kemas kini status Facebook atau mesej Twitter sekali-sekala yang mengingatkan peminat, rakan dan pengikut anda bahawa mereka boleh memesan anda untuk melakukan bahagian di rumah mereka. Berikan alamat e-mel, nombor telefon dan laman web anda, sehingga calon tuan rumah dapat menghubungi anda untuk mendapatkan maklumat tambahan. Gunakan kemas kini status untuk membincangkan pengalaman anda dengan produk yang anda jual juga, untuk memberikan perasaan peribadi kepada perniagaan anda dan mendorong calon tuan rumah untuk mengemukakan soalan.