Gas Pizza Oven Vs. Ketuhar Pizza Elektrik

Daftar gaya pizza berlangsung lama, sekurang-kurangnya hingga berpuluh-puluh, jika anda mengikuti nuansa yang menggemari pai. Sama ada anda memanggangnya nipis atau tebal, berat atas atau rata, dimasak dari bahagian bawah atau dilekatkan pada mahkota, Neapolitan, Sisilia, asli-Neo, gaya New York, pencinta daging atau sayur-sayuran yang menyeronokkan - membuat pai yang semua orang suka dan kembali kerana bisul ini: oven

Kelebihan Ketuhar Gas

Ketuhar gas direka untuk pembuat pizza tradisional yang besar, ketuhar dek asas anda menampung enam pai 12 inci sekaligus. Hampir semua ketuhar geladak mempunyai rongga lebar 7 inci tinggi yang menyeimbangkan masa memasak antara kerak dan topping: dek yang dipanaskan menghasilkan kerak garing sementara haba yang berseri dari sisa ketuhar memasak semua yang lain secara merata. Dengan ketuhar gas, anda akan mendapat rasa tradisional dan kerak garing yang sukar ditiru dalam ketuhar elektrik.

Kekurangan Ketuhar Gas

Ketuhar gas mempunyai pintu depan penuh yang dipasang ke bawah untuk memudahkan memuat dan memunggah; namun, ketuhar gas dilengkapi dengan beberapa kekurangan. Walaupun reka bentuk ketuhar dek membantu melancarkan kelantangan, raksasa mulut lebar ini memerlukan kepakaran dan sangat padat tenaga kerja: pai perlu diputar setiap dua hingga tiga minit atau mereka akan terbakar. Walaupun budak-budak besar ini memanggang banyak pai dalam satu masa, masa memasaknya perlahan. Anda semestinya berada dalam permainan anda untuk menghasilkan pai berkualiti tinggi secara besar-besaran dengan ketuhar ini.

Kelebihan Ketuhar Elektrik

Kemudian ada model elektrik. Tidak sama seperti gas dalam industri pizza komersial, namun demikian, oven pizza elektrik memegang tempat yang terkenal di dunia pai. Ketuhar penghantar elektrik lebih mesra pengguna daripada pesaing gasnya, kecuali jika gaya pizza anda memenuhi pesanan khas - doh yang hampir tidak dipanggang atau dibuat dengan baik.

Ciri "Dek"

Ketuhar elektrik mempunyai elemen pemanasan tambahan yang dipasang di bahagian atas unit yang serupa dengan broiler yang memanggang bahagian atas pizza. Batu, bata atau jubin seramik menyusun rak atau geladak - ciri yang anda lihat di ketuhar gas juga; kedua-dua jenis ini cuba mensimulasikan ketuhar bata dalam hal itu.

Cabaran Ketuhar Dek

Rak atau geladak model gas atau elektrik memberikan beberapa cabaran. Semasa penghasilan puncak, geladak mungkin tumbuh di tempat sejuk, dan kerana batu memerlukan sedikit lebih dari 60 minit untuk memanaskan badan, masa tambahan antara kumpulan makanan diperlukan untuk memulihkan panas yang keluar. Sekiranya anda tidak membiarkan batu itu dipanaskan semula dengan betul, masa pembakar dilanjutkan untuk mengimbangi, yang boleh menyebabkan pai berlebihan yang terlalu kering, terutama pada kerak nipis.