Idea Perniagaan Kecil untuk Penghantaran Makanan Sedia

Penghantaran makanan yang disediakan menawarkan pelanggan makanan yang mudah dan siap untuk sarapan, makan tengah hari atau makan malam. Dengan memulakan perkhidmatan penyampaian makanan yang disediakan, anda boleh membiarkan bakat masakan anda berkembang dan mempunyai kemewahan untuk bekerja sendiri. Oleh kerana makanan siap dapat disesuaikan dengan keperluan dan jadual pelanggan anda, anda mempunyai pelbagai pilihan bergantung pada bakat masakan anda, jadual kerja yang diinginkan dan kemampuan memasak. Seperti halnya perniagaan perkhidmatan makanan, periksa dengan jabatan kesihatan tempatan dan pejabat perkhidmatan perniagaan anda untuk melihat apa perlesenan, izin dan pemeriksaan kesihatan yang diperlukan untuk perniagaan anda.

Kit Memasak

Peralatan memasak membolehkan pelanggan anda masih boleh menyediakan makanan di rumah - hanya kali ini, dengan sedikit bantuan profesional. Kit memasak boleh merangkumi semua bahan yang diperlukan, resipi terperinci dan panduan arahan serta bahagian makanan yang disediakan dan siap untuk pelanggan bekerjasama - seperti udang yang sudah dikupas, direndam, dicuci dan direbus atau doh disediakan dan siap untuk dipotong menjadi gulungan. Tawarkan alat memasak etnik yang mempunyai cukup bahan untuk membuat santapan sepanjang hari dan mengelakkan pelanggan anda tidak perlu lari ke kedai atau kedai khas untuk ramuan yang sukar dicari.

Hijau, Memasak Organik

Masakan organik semula jadi telah menjadi pilihan. Perkhidmatan penghantaran makanan anda dapat dipasarkan sepenuhnya "hijau" dengan menawarkan makanan yang disiapkan secara organik - yang bermaksud bahan bebas dari racun perosak, antibiotik dan hormon. Gunakan peralatan gelas dan bekas yang boleh digunakan semula untuk pelanggan kontrak dan nikmati kenderaan mesra alam daripada van penghantaran yang besar.

Makanan Sedia Makan

Makanan siap makan tidak memerlukan pemanasan, penyediaan atau memasak apa sahaja untuk pelanggan anda. Makanan tiba segar, panas dan siap dimakan seperti di restoran atau dari perkhidmatan penghantaran makanan segera. Untuk mengendalikan perniagaan jenis ini, anda perlu mempunyai menu set yang dipanggil dan dipesan oleh pelanggan; makanan kemudian disediakan segar mengikut pesanan. Mungkin sukar untuk menjalankan operasi jenis ini secara solo; anda mungkin perlu mengambil kakitangan penghantaran dan persiapan untuk membantu anda. Anda mungkin diminta menjalankan operasi dari dapur komersial, bukan di rumah anda, bergantung pada keperluan jabatan kesihatan tempatan anda.

Perkhidmatan Penggantian Makanan Khas

Perkhidmatan penggantian makanan menawarkan pelanggan makanan harian, mingguan atau bulanan yang datang kepada pelanggan yang sudah disejukkan atau dibekukan. Pelanggan anda boleh membuat pesanan berdasarkan langganan - di mana anda menentukan item menu yang akan disediakan dan dihantar - atau melalui pilihan yang diperibadikan. Jenis perkhidmatan ini paling sesuai apabila anda menawarkan perkhidmatan makanan yang disesuaikan, seperti makanan vegan atau makanan yang disetujui untuk pesakit diabetes. Memiliki ijazah dalam pemakanan atau pengambilan pekerja pemakanan kakitangan mungkin diperlukan jika menawarkan sistem penggantian makanan khusus diet.