Cara Menyalin dan Menampal Header di Office 2010

Menetapkan gaya pilihan anda untuk dokumen korporat mungkin merangkumi sesi sumbang saran yang panjang di atas garis berbanding kotak, bayangan berbanding teks tebal dan penjajaran kiri atau kanan - semuanya dalam ruang kecil yang disebut tajuk. Itu sebelum anda sampai ke teks yang biasanya muncul di bahagian atas setiap halaman. Setelah mendapat tajuk yang anda suka, Microsoft Office Word 2010 membolehkan anda menyalinnya dan menggunakannya semula pada dokumen lain. Ini memberikan dokumen anda penampilan berjenama dan dapat menyimpan walaupun beberapa minit untuk menyesuaikan, menyelaraskan dan menaip.

1

Buka Microsoft Word 2010 dan semak dokumen dengan tajuk untuk disalin.

2

Klik dua kali kawasan tajuk untuk mengaktifkan dan membukanya. Klik di dalam tajuk dan sorot semua bahagian untuk disalin. Klik kanan dan pilih "Salin" atau tekan "Ctrl-C" untuk menyalin tajuk yang disorot.

3

Tutup dokumen tanpa menyimpannya jika Word meminta anda. Buka dokumen di mana untuk menampal tajuk bahagian.

4

Klik tab "Masukkan". Klik butang "Header" pada pita.

5

Klik pilihan pertama, "Kosong." Apabila kotak tajuk dibuka pada dokumen kedua, klik kanan di mana sahaja di dalamnya dan pilih "Tampal" atau tekan "Xtrl-V." Maklumat tajuk yang disalin ditampal di.

6

Klik butang "X" berwarna merah pada pita untuk menutup tajuk dan membolehkan dokumen yang lain berfungsi di dalamnya.