Cara Log Masuk ke WinSCP Tanpa Wi-Fi

WinSCP adalah klien protokol pemindahan fail selamat grafik terbuka (SFTP) yang direka untuk Windows. Ia juga menyokong protokol SCP lama. Ia digunakan secara meluas untuk menyambung ke iPhone atau iPod dan memindahkan fail antara peranti dan komputer. Namun, secara lalai, WinSCP hanya tersambung melalui Wi-Fi. Untuk mengelakkan penggunaan Wi-Fi, anda mesti menggunakan iPhone Tunnel Suite, alat yang membuat terowong antara komputer dan peranti anda menggunakan sambungan USB. Alat iPhone Tunnel Suite dilengkapi dengan klien WinSCP yang sudah dikonfigurasi.

1

Akses aplikasi "SBSettings" dengan menggesekkan jari anda dari bahagian atas skrin peranti ke bawah - pastikan OpenSSH dihidupkan; jika tidak, ketuk "OpenSSH" dan atas "Aktif".

2

Buka penyemak imbas Web di komputer anda dan arahkan ke MediaFire (www.mediafire.com/?m0qddaooxh1) untuk memuat turun aplikasi iPhone Tunnel Suite. Klik pada butang "Muat turun" hijau dan simpan fail di komputer anda.

3

Klik kanan pada fail "its-setup27.zip" yang baru anda muat turun dan pilih "Extract Here" untuk mengekstrak kandungan arkib dalam folder yang sama.

4

Klik dua kali pada fail "setup.exe" untuk mula memasang alat. Ikuti arahan pada skrin anda untuk memasang alat tersebut.

5

Klik dua kali pada ikon "iPhone Tunnel Suite" di desktop anda untuk memulakan iPhone Tunnel Suite.

6

Sambungkan peranti ke komputer anda menggunakan kabel USB yang disertakan dengannya.

7

Klik pada butang "Terowong iPhone" untuk menyambung ke peranti melalui kabel USB. Tetingkap "Launcher.exe" muncul; jangan tutup.

8

Klik pada butang "WinSCP" untuk melancarkan WinSCP. Kerana WinSCP sudah mempunyai profil, tidak perlu membuat yang baru.

9

Klik butang "Sambung" untuk menyambungkan WinSCP ke peranti anda menggunakan kabel USB dan anda seharusnya dapat melihat kandungan peranti tersebut.