Cara Menambah Mesej Selamat Datang ke Laman Utama Blogger

Anda boleh menambahkan mesej selamat datang ke laman utama laman Blogger anda. Menyertakan teks di halaman depan adalah salah satu kaedah untuk menjangkau dan menyampaikan mesej tertentu kepada pengunjung baru atau yang baru kembali. Blogger memberi anda alat yang mudah dan berguna yang boleh anda tambahkan di mana sahaja di halaman anda. Tetapi biasanya anda disyorkan untuk menambahkannya di bahagian atas, tepat di bawah bahagian tajuk halaman.

1

Pergi ke Blogger.com dan log masuk ke akaun Google anda.

2

Pergi ke blog yang ingin anda edit di bahagian Dashboard dan klik pautan "Reka Bentuk" untuk laman web itu.

3

Klik pautan "Tambah Gadget" di bahagian tepat di bawah kawasan Header. Tetingkap pop timbul muncul. Tatal ke bawah pada tetingkap itu sehingga anda melihat alat Teks. Klik ikon "Plus" di sebelahnya.

4

Beri tajuk pada alat, seperti "Selamat Datang!" Taipkan mesej selamat datang anda di bahagian Kandungan. Anda boleh menambahkan kod HTML khusus dengan mengklik pautan "Edit HTML". Di samping itu, anda boleh menggayakan teks dengan menonjolkan teks anda dan mengklik salah satu ikon gaya di atas.

5

Klik butang "Simpan" setelah selesai menulis mesej selamat datang. Mesej kini dipaparkan di halaman depan laman Blogger anda.