Cara Terbaik untuk Beriklan untuk Pelanggan Dengan TV di Lobi Anda

Televisyen lobi boleh menjadi alat pemasaran yang berguna di tempat di mana pelanggan sering menunggu perkhidmatan, seperti pejabat doktor, lapangan terbang, lobi hotel dan bank. Sebilangan bentuk hiburan membantu pelanggan menunggu dengan lebih sabar. Sudah tentu, pengurus juga menyedari bahawa pelanggan yang menunggu adalah penonton yang tertawan, dan kebanyakan menggunakan televisyen lobi untuk menyambung perniagaan. Adalah bijaksana untuk memaparkan iklan secara senyap dan bijaksana untuk memastikan pengalaman di lobi rendah dan menyenangkan; namun, iklan televisyen terbaik untuk lobi anda bergantung pada tujuan dan keperluan pelanggan anda.

Berita dan Cuaca

Televisyen lobi yang memaparkan berita dan maklumat tempatan memberi nilai tambah kepada pengalaman pelanggan. Pengguna terbiasa melihat iklan di televisyen, dan jika iklan anda tidak sengaja dan kadang-kadang, iklan tersebut mungkin akan ditambahkan pada cuaca dan sukan tempatan tanpa kelihatan mengganggu. Pengalaman lobi di banyak lapangan terbang dan hotel menjadi lebih interaktif. Beberapa lobi hotel kini menawarkan kelebihan tambahan televisyen layar sentuh yang membolehkan pelancong memilih maklumat dengan sentuhan, seperti cuaca setempat, berita, atau restoran atau tarikan berdekatan. Dalam senario seperti itu, iklan Anda harus muncul di semua bagian yang dapat dipilih sehingga tidak dapat dilewati.

Pengaturcaraan Kanak-kanak

Apa-apa perniagaan yang melayani ibu bapa kanak-kanak kecil boleh menggunakan program kanak-kanak dengan menguntungkan di televisyen lobi. Ibu bapa akan menghargai segala layanan yang membuat anak-anak mereka tenang dan terhibur semasa mereka berniaga. Anda boleh memainkan iklan syarikat anda selepas beberapa kartun; atau sebagai alternatif, anda mungkin membayar pembuat filem untuk membuat kartun yang menunjukkan keperluan untuk perkhidmatan anda. Sebagai contoh, doktor gigi boleh memaparkan kartun mengenai kucing yang degil yang enggan menggosok gigi dan harus pergi ke doktor gigi untuk menariknya. Kartun boleh disampaikan kepada anak-anak, tetapi mesejnya ditujukan tepat kepada ibu bapa.

Komersial

Beberapa perniagaan, seperti kedai membaiki kenderaan atau pejabat doktor, hiburan televisyen ringan dengan infomersial. Pelanggan yang menunggu di lobi boleh menonton program televisyen yang merangkumi kuiz atau klip pendek dan lucu mengenai kesalahpahaman pelanggan, diikuti dengan infomersial yang direka untuk menunjukkan kelebihan perkhidmatan yang lebih mahal atau tambahan, seperti putaran tayar, atau dalam hal pejabat doktor, lawatan susulan dalam tiga bulan. Bentuk iklan lobi ini menggabungkan sebahagian fakta objektif, seperti cara terbaik untuk mengatasi selesema, dengan pemasaran subjektif yang mendorong pelanggan membelanjakan wang.

Hiburan / Cara

Kadang kala program hiburan, seperti sinetron atau rancangan bual bicara, adalah tontonan lobi yang paling sesuai. Salun kecantikan atau perniagaan lain yang memenuhi keperluan wanita muda boleh mengganti program seperti itu dengan iklan salun yang menunjukkan cara membuat gaya rambut yang dipakai oleh tuan rumah rancangan bual bicara, atau yang memberi kelebihan kepada produk rambut pereka bintang. Dalam kes ini, video "bagaimana" salun membentuk hubungan halus antara salun tempatan dan selebriti yang dikagumi.