Cara Memilih Item Berwarna di Photoshop

Sama ada anda mendapat inspirasi warna cat untuk dinding pejabat anda dari kad pos gambar yang dihantar dari pekerja yang sedang bercuti atau anda ingin memanipulasi gambar eksekutif untuk laman web syarikat anda, menggunakan Photoshop adalah alat yang sesuai. Perisian penyuntingan gambar Adobe Photoshop membolehkan anda langsung memilih warna, termasuk kemampuan untuk memilih semua kod warna atau sorotan enam digit yang ditentukan dan memilih keseluruhan objek berwarna. Tangkap warna anda menggunakan Adobe Photoshop.

Menggunakan Pemilih Warna

1

Buka gambar di Photoshop dengan melancarkan program, mengklik menu "File", memilih "Open", menavigasi ke file di komputer anda dan mengklik dua kali.

2

Klik menu "Pilih" di bahagian atas kawasan kerja. Pilih "Julat Warna."

3

Klik pilihan "Warna Sampel" pada menu tarik-turun "Pilih" jika belum ditunjukkan. Perhatikan bahawa kursor berubah menjadi alat pipet.

4

Klik butang radio "Imej".

5

Arahkan kursor ke atas warna untuk memilih gambar. Klik warna. Tidak ada yang boleh berubah di tetingkap pratonton, tetapi itu kerana pipet mata memilih satu piksel dan sukar dilihat.

6

Klik butang "OK" untuk menutup tetingkap "Color Range". Semua kawasan dengan warna yang dipilih sekarang dipilih, atau dipilih.

Memilih Keseluruhan Item

1

Buka gambar di Photoshop dengan melancarkan program, mengklik menu "File", memilih "Open", menavigasi ke file di komputer anda dan mengklik dua kali.

2

Klik alat "Magic Wand", yang terlihat seperti bola kabur pada tongkat di dekat bahagian atas panel "Alat". Jika anda melihat ikon kuas cat dengan bulatan kecil, klik dan pilih "Alat Tongkat Sihir" dari menu flyout. "Magic Wand" dan "Quick Selection Tool" berkongsi ruang yang sama.

3

Klik di mana sahaja pada warna untuk memilih gambar. Mungkin membantu memperbesar sehingga anda dapat melihat variasi piksel. Photoshop memaparkan garis berkedip dan putus-putus di sekitar kawasan berwarna.

4

Tinjau kawasan Photoshop yang dipilih dengan "Magic Wand." Sekiranya "Magic Wand" tidak memilih piksel yang cukup dengan warna yang diinginkan - atau terlalu banyak - klik ke dalam kotak "Toleransi" pada bar alat di bahagian atas skrin. Tingkatkan bilangan di kotak "Toleransi" untuk memilih lebih banyak kawasan berwarna. Kurangkan nombor untuk pilihan yang lebih baik. Nombor dalam kotak ini adalah lalai dengan yang terakhir anda gunakan.

5

Klik gambar sekali lagi untuk menyemak pilihan baru. Perhatikan bahawa "Magic Wand" berfungsi paling baik untuk memilih barang berwarna pepejal, daripada barang yang mempunyai kecerunan atau dibina dengan piksel warna yang berkait rapat tepat di sebelah satu sama lain.

6

Tekan "Ctrl-C" untuk menyalin kawasan yang dipilih. Langkah ini adalah pilihan, tetapi mungkin memenuhi tujuan anda. Selepas anda menyalin pilihan berwarna, anda boleh menyusunnya semula ke lapisan Photoshop yang lain atau melakukan tindakan lain dengannya.