Cara Melaksanakan Skype pada iPad

Aplikasi FaceTime bawaan iPad membolehkan anda membuat panggilan audio dan video percuma kepada pengguna peranti Apple yang lain, tetapi aplikasi Skype untuk iPad memberi anda kemampuan untuk menjangkau banyak orang lain dengan komputer, tablet, dan telefon pintar yang menggunakan Skype. Akaun Skype dan sambungan Internet diperlukan untuk mula berkomunikasi dengan mereka.

Akaun dan Kenalan

Semasa menggunakan aplikasi Skype untuk iPad untuk pertama kalinya, log masuk dengan kelayakan masuk Skype anda dan benarkan akses ke mikrofon iPad anda. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun, siapkan secara percuma di Skype.com. Akaun anda menghubungkan anda dengan pengguna Skype yang lain. Sebelum sambungan Skype-ke-Skype percuma dibuat, anda dan kenalan anda mesti menukar nama pengguna dan salah seorang dari anda mesti menerima permintaan sambungan dari yang lain.

Sambung Secara Percuma

Mengetuk kenalan Skype membolehkan komunikasi tanpa had dengan orang itu dalam beberapa cara. Gunakan butang Skype yang ditandai dengan jelas untuk menghantar mesej segera dan membuat panggilan video atau suara. Pilih butang "Lagi" untuk menghantar foto atau mesej video. Semakin kuat sambungan Internet anda, semakin baik kualiti audio dan visual yang akan anda nikmati. Nikmati Wi-Fi melalui sambungan 3G atau 4G untuk hasil terbaik.

Beli Lebih Banyak Ciri

Panggilan telefon Skype dan mesej teks ke nombor telefon sebenar dikenakan kos. Oleh itu, lakukan keupayaan khas, seperti kemampuan untuk memilih nombor telefon Skype anda sendiri atau membuat panggilan tanpa had ke negara atau wilayah tertentu. Anda dapat meningkatkan akaun menggunakan tetapan aplikasi iPad atau di Skype.com. Pilih untuk membeli ciri tambahan dengan Skype Credit atau langganan bulanan. Semua caj dikenakan ke kad kredit atau debit utama.