Cara Memasarkan Syarikat Bumbung

Syarikat bumbung yang mengusahakan kediaman atau projek pembinaan komersial mesti bergantung pada lebih banyak daripada hasil kerja mereka untuk membawa aliran perniagaan baru yang berterusan. Sekiranya firma anda terutama bekerja dengan pengurus projek pembinaan, usaha pemasaran anda harus beralih ke rangkaian dan membina hubungan jangka panjang. Mencari pekerjaan atap kediaman memerlukan menggunakan pelbagai strategi yang menjadikan syarikat anda di hadapan pemilik rumah berkali-kali sehingga mereka menjatuhkan wang untuk bumbung baru.

Mempamerkan Ciri-Ciri Unik Anda

Mendapatkan pesanan pemasaran terbaik bermula dengan memberi tahu orang tentang apa yang dilakukan syarikat anda secara berbeza dari persaingan, seperti menyediakan tambalan secara percuma setelah menggantikan atap. Sekiranya anda pakar dalam kediaman bumbung berbanding dengan atap komersial, sasarkan pelanggan kediaman dan beritahu mereka bahawa mereka adalah kepakaran anda. Sekiranya anda memberikan penyelesaian lebih cepat daripada persaingan anda dalam memperbaiki bumbung yang rosak dalam ribut, katakan demikian. Pengalaman atap bertahun-tahun dan reputasi yang kukuh di kawasan ini juga berharga ketika berdiri di atas persaingan anda, jadi pastikan untuk menyenaraikan maklumat ini dalam bahan pemasaran anda.

Kenal pasti Sasaran Penonton

Mengenal pasti pelanggan ideal anda menumpukan usaha anda pada segmen pasaran tertentu yang memerlukan perkhidmatan atap. Jika tidak, anda mungkin menghabiskan berjuta-juta dolar untuk pemasaran kepada sekumpulan besar orang yang jarang memerlukan perkhidmatan anda apabila anda dapat membelanjakan lebih sedikit dan menyasarkan pemilik rumah atau pengurus harta komersil yang anda tahu memerlukan bumbung baru. Cari ciri umum, seperti usia rumah atau bangunan, pendapatan isi rumah atau perniagaan, yang membuat keputusan di lokasi dan lokasi sebenar sendiri. Padankan maklumat demografi dengan kepakaran anda dan sasarkan khalayak tersebut.

Strategi Pemasaran yang Berkesan

Sekiranya anda bekerja dengan pengurus projek pembinaan, hubungi mereka secara berkala untuk mengenal pasti projek yang akan datang supaya anda dapat membuat tawaran. Iklankan perkhidmatan atap anda dengan meletakkan iklan dalam paket kupon yang dikirimkan kepada penduduk dalam poskod tertentu. Berikan atau kirim brosur di kawasan tempat anda baru sahaja menyelesaikan pekerjaan atap untuk menghasilkan petunjuk. Flyers paling berkesan apabila anda menyebut reputasi dan jangka masa anda dalam perniagaan dan menyertakan testimoni dari pelanggan yang berpuas hati. Semasa anda sedang bekerja, letakkan papan tanda di sepanjang jalan untuk mengumumkan bahawa anda mengganti atau menambah bumbung. Gunakan papan tanda untuk kenderaan anda untuk membantu membina jenama.

Pergi dengan Pemasaran Internet

Satu strategi untuk mencari prospek memerlukan pembinaan laman web yang menunjukkan kepakaran anda dan membantu membina kredibiliti. Sertakan testimoni, sebelum dan selepas gambar projek atap dan perincian mengenai produk atap yang anda gunakan. Gunakan pengoptimuman mesin pencari di laman web anda untuk membantu laman web anda naik peringkat tinggi ketika seseorang mencari perkhidmatan atap. Mulakan halaman rangkaian sosial, terutamanya jika anda mengendalikan projek bumbung kediaman, dan tulis catatan yang membantu mendidik penonton anda tentang pentingnya membaiki dan mengganti atapnya. Catatan anda mungkin memfokuskan pada menambah nilai kediaman, memperindah kawasan sekitar, membatasi kerosakan dari bumbung yang bocor dan menangani kerosakan ribut.