Kelebihan Persaingan dari Kedai Runcit Asing

Membuka kedai runcit khas yang memenuhi satu atau beberapa selera etnik dapat membantu anda memanfaatkan pasaran khusus dengan mewujudkan permintaan besar untuk bahan habis pakai yang tidak dapat dijumpai dengan mudah di tempat lain. Dengan menawarkan inventori yang bervariasi dan memasarkan kedai runcit anda dengan betul, berita itu akan tersebar dengan cepat ke seluruh masyarakat. Sebagai destinasi runcit untuk pelanggan yang besar, anda dapat mengekalkan kelebihan daya saing berbanding peruncit runcit terbesar.

Pelbagai Item yang Lebih Besar

Sebilangan besar kedai runcit mempunyai bahagian "antarabangsa", tetapi pemilihan dalam kebanyakan kes terhad kepada beberapa item yang popular. Sebagai kedai runcit asing, anda akan dapat membawa barang-barang yang tidak difikirkan untuk dibeli oleh kedai runcit yang lebih besar. Sebenarnya, banyak barang runcit, makanan siap makan dan bahan makanan yang anda stok hanya akan diketahui oleh pasaran sasaran anda. Walaupun begitu, pelbagai akan menarik minat mereka yang membeli-belah dengan anda.

Menambah Pasar Niche

Sekiranya kawasan anda dihuni oleh banyak orang dari negara atau wilayah tertentu, adalah wajar bahawa produk di kedai runcit anda akan mendapat permintaan tinggi. Dalam banyak kes, kedai runcit besar tidak akan mempunyai barang etnik yang diperlukan oleh pelanggan anda untuk menyediakan makanan tradisional. Dengan menawarkan bahan-bahan seperti itu dan persekitaran yang mengingatkan beberapa pembeli di rumah, kedai anda merupakan pengalaman biasa yang jauh lebih menggemari sementara mungkin satu-satunya tempat mereka dapat memperoleh semua makanan yang mereka gemari.

Rasa ingin tahu sejagat

Di kedai runcit yang besar, pembeli bukan etnik mungkin dapat mengenal pasti sebahagian besar atau semua barang yang ada. Sebaliknya, produk baru, berbeza dan misteri di kedai runcit khas anda akan menarik minat penduduk tempatan anda dengan menambahkan rasa ingin tahu mereka.

Membuat Pengalaman yang Diperibadikan

Walaupun anda mungkin berfikir bahawa kebanyakan orang akan mengingati kedai runcit asing anda untuk senarai unik makanan yang dibawanya, kemampuan anda untuk membuat pengalaman membeli-belah yang lebih diperibadikan untuk setiap pelanggan anda sama pentingnya. Kedai runcit besar tidak mungkin berinteraksi dengan pelanggan secara peribadi atau mengenali mereka seperti yang anda boleh, kerana terlalu banyak orang yang berbelanja dengan mereka setiap hari. Dengan menunjukkan kepada pelanggan anda bahawa anda bukan sahaja ingin menghormati tradisi etnik mereka melalui produk yang anda bawa tetapi ingin mengenali mereka sebagai orang, anda akan memenangkan kesetiaan mereka dengan keperibadian anda dan juga produk anda.