Cara Menyasarkan Millennials

Dilahirkan antara tahun 1980 dan 2000, memberi atau mengambil masa beberapa tahun ke arah mana pun, milenium berbeza dengan ibu bapa baby-boom mereka dalam banyak cara, ada yang mendalam dan beberapa dangkal. Dengan 80 juta ahli, generasi ini hanya melebihi bilangan induknya sahaja. Millennials dibesarkan dengan teknologi, dan memperlihatkan sifat keperibadian yang mencerminkan gaya hidup mereka yang sentiasa terhubung. Untuk mencapai generasi baru yang makmur ini, belilah dengan cara yang sesuai dengan pilihan dan harapannya.

Pintar Digital

Tidak seperti generasi terdahulu yang menambahkan teknologi untuk rutin harian mereka dan alat yang diharapkan, milenium menyesuaikan diri dengan komputer dan peranti mudah alih semasa lahir. Keterhubungan mereka yang berterusan menunjukkan harapan mereka bahawa kehidupan menjangkau mereka melalui layar. Sebilangan besar daripada mereka melihat semua hiburan, berita dan kandungan dalam talian mereka yang lain melalui peranti mudah alih, terutamanya telefon pintar. Mereka menghargai iklan pintar, menarik, menarik yang sesuai dengan pandangan mereka dan sesuai dengan andaian mereka mengenai dunia. Sebagai pengguna teknologi sepanjang hayat, mereka mengharapkan reka bentuk yang baik, antara muka pengguna yang bersih, dan media yang responsif dan intuitif. Untuk menjangkau milenium di mana mereka benar-benar hidup, sasarkan dunia dalam talian mereka dan tenggelam dalam minda mereka supaya anda dapat menggunakan bahasa mereka.

Kemudahan dan Keyakinan

Banyak milenium tumbuh bermain bola sepak, permainan berpasukan yang menekankan kerjasama. Semangat berpasukan yang sama mencirikan pandangan peribadi mereka. Mereka menghargai kepuasan diri dan pengalaman yang menawarkan wawasan yang bermanfaat secara peribadi. Tumpuan mereka pada tingkah laku koperasi merangkumi dorongan untuk berjaya, walaupun tidak dengan pola pikir cakar-cara-cara-over-the-other-guy yang kadang-kadang ditunjukkan oleh ibu bapa boomer kompetitif mereka. Millennials mengharapkan perubahan, lebih memilih persekitaran yang fleksibel daripada yang stabil, dan menunjukkan rasa ingin tahu intelektual tentang dunia di sekitarnya, ditambah dengan komitmen terhadap pilihan yang sihat dan alternatif hijau. Apabila anda mengarahkan pesanan pemasaran di milenium, ingatlah betapa senangnya kemudahan dan kesediaan mereka untuk bekerja dengan orang lain.

Keaslian dan Ketekalan

Lebih daripada mungkin generasi dalam sejarah, milenium merangkumi kepelbagaian dan pelbagai budaya. Tumpuan mereka pada kerja berpasukan dan usaha kolaborasi sangat sesuai dengan tarikan mereka terhadap pengalaman dan produk yang menjadikannya asli. Mereka mungkin kurang suka berpetualang atau bertanya-tanya daripada ibu bapa mereka yang boomer, yang mewujudkan pemikiran pencari pada masa muda mereka, tetapi fokus mereka pada konsistensi memberi anda peluang untuk mewujudkan jenama anda sebagai jenama yang menawarkan kesesuaian dengan pandangan mereka. Sekiranya syarikat anda tidak mempunyai strategi dan fokus yang konsisten, anda mungkin menderita di mata milenium kerana kekurangan anda yang benar-benar dirasakan.

Penglibatan Media Sosial

Bersama dengan kehidupan digital mereka yang selalu berorientasikan dalam talian, milenial menghargai pengesahan rakan sebaya. Sebelum mereka membeli produk baru, mereka meminta input rakan mereka di media sosial. Media tersebut membentuk kehidupan kedua untuk generasi ini, yang memandang telefon pintarnya sebagai tempat peribadi untuk berkongsi dan dilihat oleh rakan sebaya dan rakan. Sebahagiannya kerana beberapa generasi milenial yang masih muda masih tinggal di rumah dan bergantung pada dolar ibu bapa untuk sokongan mereka, tetapi juga kerana mereka menghargai input dari mereka yang mereka anggap berpengaruh dalam hidup mereka, mereka meminta sokongan ibu mereka untuk membuat keputusan. Apabila anda menargetkan milenium, jangkauan media sosial menjadi bahagian wajib dalam campuran pemasaran anda, dan anda mungkin dapat memanfaatkan hubungan ibu mereka sebagai sebahagian daripada mesej anda.