Bar Tatal Hilang di Word 2007

Microsoft Word adalah aplikasi pemprosesan kata yang komprehensif yang dapat digunakan untuk menulis makalah penyelidikan, memo dan resume, antara dokumen lain. Antara muka Word menggunakan bar tatal untuk navigasi di sekitar dokumen. Sekiranya bar tatal hilang, masalahnya adalah masalah tetapan mudah.

Tujuan Bar Tatal

Bar tatal memudahkan anda mengakses bahagian dokumen anda yang tidak sesuai dengan paparan skrin semasa dan membolehkan anda mengimbas dokumen yang panjang. Setiap dokumen mempunyai dua bar tatal: Satu berjalan secara menegak di sebelah kanan dokumen anda, dan yang lain berjalan secara melintang di bahagian bawah tetingkap.

Mengapa Bar Skrol Hilang

Sekiranya anda tidak dapat melihat bar tatal di skrin Word anda, tetapan anda telah diubah untuk menyembunyikannya. Walaupun bar tatal dapat dilihat secara lalai, pengguna lain mungkin telah mengubah tetapan anda, atau anda mungkin telah melakukannya secara tidak sengaja. Tetapan kata mudah diubah, bagaimanapun, jadi jika bar tatal anda hilang, anda dapat memulihkannya dengan cepat ke dokumen anda.

Cara Memulihkan Bar Tatal

Menambah bar tatal ke dokumen anda mengambil masa hanya satu minit. Klik ikon Microsoft bulat di sudut kiri atas skrin Word anda untuk memaparkan menu drop-down. Pilih butang "Pilihan Kata" di bahagian bawah menu lungsur; tetingkap pop timbul keluar secara automatik. Pilih pautan "Lanjutan" di lajur kiri tetingkap timbul "Pilihan Kata". Tatal ke bawah ke bahagian "Paparan" tetingkap dan tandai kotak di sebelah "Tunjukkan bar tatal mendatar" dan "Tunjukkan bar tatal menegak." Sebaik sahaja anda mengklik "OK", bar tatal anda akan muncul.

Pertimbangan

Walaupun bar tatal anda tersembunyi, anda boleh bergerak ke atas, bawah dan melintasi dokumen anda dengan kunci pada papan kekunci standard apa pun. Gunakan anak panah pada papan kekunci komputer anda untuk menavigasi ke bawah dan melintasi skrin dokumen anda; kekunci anak panah biasanya terletak di sudut kanan bawah papan kekunci anda. Memukul kekunci "Page Up" atau "Page Down" di sebelah kanan papan kekunci anda akan menggerakkan dokumen anda ke atas atau ke bawah oleh satu keseluruhan halaman dokumen.