Cara Membuat Widget Bermula Lebih Tinggi di Blog WordPress

Tema WordPress dilengkapi dengan widget terpadu mereka sendiri yang mengawal bagaimana kandungan dan ciri interaktif dipaparkan di blog perniagaan anda. WordPress membolehkan anda memindahkan widget sehingga kelihatan lebih tinggi atau lebih rendah dalam susun atur reka bentuk blog; sebagai contoh, menggerakkan widget "Posting Terkini" lebih tinggi di blog memberikan kandungan ini lebih menonjol. Ubah kedudukan widget di blog WordPress anda dengan mengubah susun atur di halaman tetapan Penampilan blog.

1

Log masuk ke blog WordPress anda dengan mengklik butang "Login" di sebelah kanan bar navigasi di laman utama blog anda.

2

Klik tajuk blog anda di sebelah kiri bar navigasi atas.

3

Pilih "Widget" dari menu tarik-turun untuk membuka halaman Widget di bahagian Penampilan.

4

Cari widget yang ingin anda naiki lebih tinggi dalam susun atur blog di ruangan Layout Options di sebelah kanan halaman. WordPress menyenaraikan widget semasa yang dilampirkan pada setiap bahagian susun atur blog, seperti bar sisi utama dan lajur beranda. Bergantung pada tema WordPress anda, anda mungkin mempunyai lebih daripada satu bar sisi dan lajur beranda.

5

Klik dan seret widget pertama yang ingin anda pindahkan, kemudian turunkan bar widget ke lokasi yang lebih tinggi pilihan anda. WordPress secara automatik menggerakkan widget lain di lokasi ini ke bawah untuk menampung kedudukan baru widget. Ulangi langkah ini untuk setiap widget yang ingin anda pindahkan ke lokasi yang lebih tinggi. WordPress menyimpan perubahan dan mengemas kini susun atur blog setiap kali anda memindahkan widget.