Rancangan Pemasaran untuk Industri Tempat Letak Kereta

Memiliki tempat letak kereta atau struktur boleh menguntungkan, tetapi sejumlah pelanggan tetap diperlukan untuk memenuhi unjuran pendapatan dan pendapatan. Di beberapa kawasan, persaingan dari garaj lain dapat mengambil calon pelanggan sebelum mereka sampai di tempat anda. Sama seperti perniagaan apa pun, rancangan pemasaran anda penting untuk kesihatan kewangan syarikat anda. Pelbagai sumber pengiklanan dalam industri tempat letak kereta dapat mendorong pemandu ke struktur anda dan bukannya yang lain.

Tanda dan Sepanduk

Beberapa tempat letak kereta dan strukturnya tidak dapat dilihat oleh orang ramai dan boleh disamarkan oleh bangunan-bangunan di sekitarnya. Penganggaran untuk tanda kekal dan kelihatan mungkin bernilai jika hasilnya adalah peningkatan pendapatan. Sekiranya harga tempat letak kenderaan anda kompetitif, iklankannya dengan huruf besar. Apabila anda menukar harga untuk hujung minggu atau acara, letakkan sepanduk vinil di tangan untuk dipaparkan dan dikeluarkan mengikut keperluan. Logo yang ringkas dan menarik yang menggambarkan perniagaan tempat letak kenderaan anda semestinya ada di semua papan tanda dan sepanduk anda, jadi grafik itu sahaja memberitahu pemandu bahawa lot anda ada.

Kupon

Beli ruang iklan di hotel dan majalah pelancongan dan tawarkan kupon untuk satu hari letak kenderaan percuma. Sekiranya perkhidmatan pelanggan dan bas ulang-alik anda menarik perhatian pemandu, anda boleh menjangkakan perniagaan berulang dan iklan dari mulut ke mulut. Untuk memastikan bahawa kupon anda akan menghasilkan keuntungan bagi anda, memerlukan komitmen parkir lima hari, seperti dari pelancong lapangan terbang, untuk menerima satu hari secara percuma. Kirimkan kupon di laman web anda dan gunakan iklan berbayar mesin pencari untuk mengembalikan tempat letak kereta anda di bahagian atas senarai apabila pertanyaan dibuat dengan nama kawasan metro anda.

Jenama Bersama

Penjenamaan bersama melibatkan kerjasama dengan perniagaan lain yang tidak bersaing untuk mempromosikan satu sama lain dan mendapat penglihatan yang lebih besar dengan khalayak sasaran anda. Struktur tempat letak kereta anda boleh bersama dengan ejen pelancongan, hotel, syarikat penerbangan, pusat konvensyen dan destinasi pelancongan di kawasan anda. Sebagai balasannya, anda mengiklankan dan memasarkan perkhidmatan mereka untuk meningkatkan jumlah kedua-dua syarikat. Contohnya, tawarkan pencucian kereta mudah alih dari perniagaan yang mengkhususkan diri dalam mengusahakan kenderaan di tempat letak kereta, sementara mereka mengiklankan perkhidmatan mereka di harta tanah anda. Minta perniagaan tempatan meletakkan brosur dan kupon anda di kaunter mereka sebagai pertukaran untuk memberikan maklumat mereka kepada pemandu yang menggunakan struktur anda yang tidak biasa dengan kawasan tersebut.

Acara

Periksa beberapa bulan ke depan untuk penjadualan acara tempatan dan pastikan struktur tempat letak kenderaan anda terbuka dan tanda-tanda mengarah ke sana. Sekiranya tempat anda terlalu jauh untuk berjalan kaki ke acara tersebut, caj kurang dari tempat letak kenderaan yang lebih dekat dan tawarkan perkhidmatan ulang-alik ke dan dari tempat tersebut. Beriklan terlebih dahulu di laman web anda, dengan sepanduk dan iklan cetak untuk memastikan banyak pada hari-hari acara. Juga, anggap garaj tempat letak kereta anda sebagai tempat untuk acara. Sekiranya anda mempunyai bilik dan menjaga kebersihan harta benda anda, tawarkan untuk menyewanya untuk majlis yang unik dan bertema. Contohnya, mendirikan rumah berhantu di bahagian struktur semasa musim Halloween dan mengenakan bayaran masuk. Iklankan kepada syarikat-syarikat di kawasan yang ingin menaja acara di tingkat atas, agar para peserta dapat meletak kenderaan di bawahnya.