Cara Mengubah Apa yang Anda Panggil di YouTube

Nama pengguna YouTube adalah perkara tetap, tetapi jika anda ingin menukar nama paparan anda, anda boleh menukar identiti anda ke Akaun Google. Terdapat beberapa sekatan pada jenis nama yang dapat digunakan pengguna di Google+, dan nama hanya boleh ditukar tiga kali setahun. Pengguna boleh menukar antara nama pengguna YouTube dan nama profil Google+ secara bebas, tetapi melainkan jika anda membuat nama pengguna YouTube untuk pertama kalinya, anda perlu kembali ke nama pengguna lama anda ketika anda membuat perubahan.

Dari YouTube ke Google+

1

Buka halaman Akaun YouTube anda.

2

Cari alamat e-mel anda dan klik "Pautkan Saluran Dengan Google+." Munculan akan muncul yang mengesahkan anda mahu menukar. Klik "Pratonton", dan anda akan melihat contoh salah satu video anda dengan nama profil Google+ anda di sebelahnya sebagai ganti nama pengguna YouTube anda.

3

Klik "Kemas kini Nama Saya" dari skrin "Pratonton" untuk menyelesaikan peralihan ke profil Google+ anda.

Dari Google+ ke YouTube

1

Lawati halaman tetapan akaun YouTube anda.

2

Cari alamat e-mel anda dan klik "Putuskan sambungan Google+" di bawahnya.

3

YouTube akan meminta anda membuat nama pengguna baru jika anda belum pernah memilikinya atau memperbaharui nama pengguna lama anda jika ada sebelumnya. Masukkan nama pengguna baru anda, atau klik "OK" pada mesej yang menyatakan bahawa akaun anda akan kembali ke nama pengguna lama anda.