Idea Promosi untuk Perniagaan

Walaupun kempen iklan yang mahal biasanya menumpukan pada produk, perkhidmatan dan tawaran tertentu, kempen promosi berurusan dengan membina ekuiti jenama. Kempen promosi akan membantu memberi pendedahan kepada perniagaan anda dan akan membantu menarik orang ramai untuk meningkatkan penjualan. Promosi memberitahu orang ramai bahawa jenama anda wujud, dan promosi biasanya dilaksanakan dengan cara yang kreatif dan menjimatkan kos. Oleh itu, kempen promosi adalah alat yang hebat untuk digunakan untuk perniagaan kecil dengan dana terhad, jika anda memilih idea promosi yang tepat.

Tekan

Kumpulkan senarai kenalan editor, penulis dan pengeluar tempatan, dan kirimkan siaran berita syarikat untuk memberitahu mereka mengenai sebarang produk dan perkhidmatan baru. Cari kelebihan atau kelebihan penjualan yang unik mengenai perniagaan anda yang dapat memberikan sudut yang menarik untuk mereka lindungi.

Penajaan

Untuk mendapatkan iklan selama beberapa bulan dengan anggaran kecil, taja beberapa acara tempatan. Anda boleh menaja acara atau bahkan pasukan atletik tempatan dan ini akan berfungsi sebagai pelaburan pemasaran yang kukuh. Sebagai contoh, anda boleh menaja pasukan Little League dan mencetak logo syarikat anda pada pakaian seragam. Anda juga dapat menaja perlumbaan maraton dan logo anda dicetak pada kemeja-T dan hadiah atau menaja halaman dalam program sekolah untuk memberi anda pendedahan kepada umum.

Sampel

Sekiranya anda berniaga makanan, berikan sampel percuma. Cari tempat utama di mana demografi sasaran anda dipenuhi, dan berikan rasa percuma di lokasi tersebut. Sekiranya menjual perkhidmatan, pergi ke pusat membeli-belah dan berikan demonstrasi percuma. Anda juga boleh mengambil bahagian dalam festival dan pameran jalanan tempatan. Sama ada anda menjalankan restoran, kedai runcit, atau penyedia perkhidmatan, manfaatkan peluang untuk menjadi sebahagian daripada pameran dan festival masyarakat untuk bertemu dengan bakal pelanggan baru secara percuma atau dengan kos rendah. Anda juga boleh menawarkan versi mini produk anda dan memberikannya sebagai contoh atau mungkin, memberikan kupon untuk perkhidmatan anda.

Laman Web dan Blog

Pada hari dan hari di mana segala-galanya dapat dilakukan melalui Internet, mengapa tidak memanfaatkan teknologi ini? Blogging adalah cara cepat dan mudah untuk membuat kehadiran anda terasa. Dengan blog, anda boleh menyiarkan cerita mengenai produk dan perkhidmatan baru dan menyertakan foto untuk tarikan visual. Anda juga boleh membina laman web anda sendiri dan dengan cara ini, perniagaan anda dapat berjalan 24/7 kerana pelanggan akan mempunyai akses berterusan ke syarikat anda dan senarai produk dan perkhidmatannya yang lengkap.