Idea Latihan Keselamatan OSHA

Pentadbiran Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan, cabang dari Jabatan Tenaga Kerja AS, menetapkan dan menguatkuasakan standard keselamatan dan kesihatan di tempat kerja. Latihan keselamatan tersedia untuk setiap bahaya pekerjaan dan industri yang diketahui, tetapi beberapa idea latihan berlaku untuk kebanyakan perniagaan. Latihan keselamatan OSHA adalah elemen utama kepatuhan terhadap undang-undang, dan berfungsi untuk memberi tahu pekerja mengenai isu-isu keselamatan dan kesihatan dan amalan terbaik. Program latihan OSHA dapat dijalankan melalui organisasi latihan swasta atau program dalaman syarikat.

Keselamatan Am

Bahaya keselamatan umum ada di setiap perniagaan tanpa mengira jenis dan saiznya. Mencatat semasa menjalankan perniagaan, dan bercakap dengan pekerja mengenai masalah keselamatan yang berpotensi, akan membantu anda mengenal pasti bahaya untuk digunakan dalam memilih atau mengembangkan program latihan keselamatan umum yang mematuhi OSHA. Beberapa bahaya yang biasa berlaku di semua perniagaan termasuk keselamatan dan pencegahan kebakaran, prosedur pertolongan cemas, evakuasi kecemasan, ergonomi, bahaya elektrik, pencegahan tergelincir dan jatuh.

Pengendalian bahan

Banyak perniagaan menangani potensi bahaya pengendalian bahan. Walaupun di pejabat atau perniagaan runcit kecil, kotak kertas dan fail, barang dagangan, rak, paparan dan barang lain dipindahkan secara berkala. Dalam pembuatan, operasi runcit besar dan kilang industri, operasi peralatan pengendalian bahan yang selamat dan kaedah pengangkutan dan penyimpanan yang betul adalah semua subjek latihan yang berkaitan dengan OSHA. Latihan pengendalian bahan yang biasa termasuk teknik mengangkat yang betul, operasi forklift dan pallet lift, penyimpanan dan pengendalian bahan berbahaya, pakaian dan peralatan perlindungan diri dan perlindungan bahaya penghancuran.

Operasi Jentera

Dari kedai-kedai cetak kecil dan kedai-kedai makanan hingga pengeluar automatik dan pengecoran perindustrian, operasi jentera yang selamat adalah satu lagi masalah utama OSHA. OSHA menyediakan garis panduan keselamatan untuk keselamatan mesin khusus industri, dan latihannya sangat bervariasi dan banyak seperti mesin yang berkaitan dengannya. Secara amnya, mesin dari hampir semua jenis tertakluk kepada peraturan atau cadangan OSHA yang menyeluruh, termasuk prosedur lockout / tagout, penjaga mesin, prosedur berhenti kecemasan, latihan untuk mengoperasikan mesin yang kompleks atau berbahaya, keselamatan mesin umum (menghancurkan, mencubit, panas, kimia, memotong bahaya).

Pegawai keselamatan syarikat anda, firma latihan bebas atau wakil OSHA tempatan dapat membantu anda merancang dan melaksanakan program latihan khusus yang akan membantu perniagaan anda mematuhi, dan melindungi kesihatan dan keselamatan pekerja anda.