Apakah Pemegang Akaun Premium di LinkedIn?

Dilancarkan pada tahun 2003, LinkedIn adalah rumah bagi lebih daripada 120 juta profesional. Setiap ahli LinkedIn mempunyai akses ke akaun asas percuma yang membolehkan mereka membina profil dan mewujudkan rangkaian rakan sekerja, pengurus, rakan sekelas, rakan sekerja dan banyak lagi. Sekiranya anda ingin melakukan lebih banyak perkara dengan LinkedIn, naik taraf ke akaun premium berdasarkan peranan anda. Sebagai pemegang akaun premium, berhubung dengan ahli LinkedIn yang lain dengan lebih mudah dan dapatkan lebih banyak ciri tambahan untuk membantu anda memenuhi matlamat profesional anda.

Gambaran Keseluruhan Akaun Premium

Akaun premium LinkedIn tersedia untuk pencari kerja, profesional perniagaan dan perekrut. Dalam setiap kategori, pilih antara tiga tahap keahlian. Harga keahlian ini berbeza-beza, tetapi menawarkan kelebihan yang serupa. LinkedIn membolehkan anda menaik taraf akaun dan membayar secara bulanan atau tahunan. Semua akaun premium dilengkapi dengan perkhidmatan pelanggan keutamaan LinkedIn yang membantu anda melompat ke barisan hadapan apabila anda mempunyai pertanyaan atau memerlukan bantuan.

Pencari kerja

Akaun premium untuk pencari kerja dirancang untuk membantu anda memperoleh kelebihan ketika mencari peluang pekerjaan baru. Tingkatkan ke akaun "Asas", "Pencari Pekerjaan" atau "Pencari Pekerjaan Plus", yang memberi anda lencana khas pada profil anda yang memberi amaran kepada bakal majikan mengenai status pencari kerja anda. Anda juga dipindahkan ke senarai teratas dalam hasil carian pemohon, dan dapat diperkenalkan kepada majikan yang anda targetkan.

Profesional Perniagaan

Profesional perniagaan yang ingin memanfaatkan lebih banyak daripada LinkedIn mempunyai pilihan untuk melangkah ke akaun "Perniagaan", "Perniagaan Plus" atau "Eksekutif". Semua akaun premium ini membolehkan anda melihat lebih banyak hasil carian dan mengakses profil penuh ahli LinkedIn. Sekiranya anda ingin mengembangkan profil profesional anda, gunakan kemampuan untuk diperkenalkan kepada organisasi yang anda minati. Sekiranya anda berada di seberang sana dan mencari calon, anda mempunyai akses ke carian rujukan LinkedIn untuk membantu anda mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai pemohon.

Perekrut

Perekrut dan pengurus bakat melakukan lebih banyak perkara melalui LinkedIn dengan akaun premium "Basic," "Talent Finder" atau "Talent Pro". Sebagai perekrut, tetapkan penapis carian lanjutan berdasarkan tajuk pekerjaan, industri, lokasi dan banyak lagi. Anda juga akan menerima makluman apabila calon baru bergabung dengan LinkedIn yang memenuhi kriteria carian anda. Untuk membantu anda menguruskan calon, akaun premium ini termasuk akses ke ciri saluran paip yang membolehkan anda menyimpan dan mengatur profil.