Cara Membuat Ringkasan Thumbnail WordPress ke URL Luaran

Apabila anda memasukkan gambar ke laman web perniagaan anda, WordPress memberi anda pilihan untuk menampilkan gambar tersebut sebagai gambar kecil. Apabila lakaran kecil diklik, versi gambar berukuran penuh dipaparkan secara lalai. Tetapi anda juga dapat mengedit gambar kecil sehingga mengalihkan pengunjung anda ke URL luaran apabila diklik. Perubahan pada lakaran kecil perniagaan anda dibuat dalam dialog Edit Gambar, yang dapat diakses melalui layar Edit Post dan Edit Page di WordPress Dashboard.

1

Log masuk ke Papan Pemuka WordPress perniagaan anda menggunakan akaun dengan hak pentadbiran.

2

Klik "Posts" atau "Pages" pada menu utama, bergantung pada apakah thumbnail yang ingin diedit terkandung dalam Post atau Halaman.

3

Klik nama Pos atau Halaman yang ingin anda edit.

4

Tatal ke bawah di editor WYSIWYG sehingga anda melihat lakaran kecil yang ingin anda edit. Klik lakaran kecil semasa anda mencarinya.

5

Klik ikon "Edit Gambar" yang diletakkan di sudut kiri atas lakaran kecil anda untuk melancarkan dialog Edit Gambar.

6

Masukkan pautan URL luaran penuh di medan "Pautan URL". Sekiranya anda ingin mengalihkan pengunjung anda ke laman web Google, misalnya, masukkan "//www.google.com" dan bukan "www.google.com." Jangan sertakan tanda petikan.

7

Klik butang "Kemas kini" di bahagian bawah dialog Edit Gambar.

8

Klik butang "Kemas kini" berwarna biru di sebelah kanan layar Edit Halaman atau Edit Post untuk menerbitkan perubahan anda.