Cara Menambah Perbelanjaan Setiap Pekerjaan dalam Buku Pantas

QuickBooks memperhatikan semua pertukaran kewangan perniagaan anda dengan cekap dan mudah, terutamanya jika anda baru menggunakan perakaunan. Berdasarkan maklumat yang anda masukkan ke dalam templat, perisian QuickBooks dapat membuat laporan mendalam yang merangkumi ringkasan keuntungan, kerugian dan maklumat kewangan anda yang lain. Untuk menambahkan jumlah perbelanjaan tertentu untuk mewakili pekerjaan tertentu, buat entri baris individu dalam templat.

1

Pilih pilihan "Daftar" dari bar alat utama perisian, yang terletak di bahagian atas atau sisi skrin, dan kemudian klik "Daftar Item."

2

Pilih pilihan "Item", klik "Baru" untuk membuat item baru, dan kemudian klik menu "Jenis" dan pilih "Perkhidmatan." Ciri ini membolehkan anda menambah dan mengesan perbelanjaan setiap pekerjaan.

3

Taipkan nama pekerjaan ke dalam bidang yang disediakan. Senarai entri yang ada muncul. Pilih item yang anda inginkan dari senarai, atau buat item baru dengan memilih pilihan "Tambah Baru". Masukkan nama pekerjaan baru.

4

Pilih "OK" untuk membuat item baru. Pilih pilihan "Rumah" untuk membuka skrin Periksa Daftar dan tambahkan perbelanjaan anda. Pilih pilihan "Check Register".

5

Taipkan nama rakan niaga, pelanggan atau peniaga yang anda terima atau bayar perbelanjaannya, dan kemudian masukkan jumlah perbelanjaan.

6

Pilih nama item yang anda buat di Langkah 4 untuk menetapkan perbelanjaan untuk pekerjaan tertentu. Klik "Simpan & Tutup" untuk menyimpan karya anda dan melengkapkan catatan perbelanjaan.