Faedah Penyimpan Buku Luar

Pemilik perniagaan kecil yang memerlukan perkhidmatan pembukuan mempunyai dua pilihan. Penyelesaian standard melibatkan pengambilan kakitangan dalaman untuk melaksanakan kerja. Pilihan lain ialah menggaji pekerja jarak jauh untuk bekerja untuk syarikat anda. Pembeli buku dari luar boleh bermanfaat, yang kadang-kadang menjadikan ini pilihan pekerjaan yang menarik bagi pemilik perniagaan yang lebih kecil.

Bagaimana Penyumberan Luar Berfungsi

Apabila anda mempunyai tugas yang anda perlukan untuk menyelesaikannya, penyelesaian yang jelas adalah dengan mengupah pekerja untuk bekerja untuk anda dan melaksanakan tugas tersebut. Menjalankan perniagaan memerlukan kerja pembukuan, termasuk akaun yang perlu dibayar dan hutang piutang, mencatatkan penerimaan dan perbelanjaan, dan mengesan keuntungan dan kerugian. Apabila perniagaan anda berkembang ke tahap di mana anda memerlukan penjaga buku untuk melaksanakan tugas-tugas ini, penjaga buku luar boleh bekerja untuk anda dengan melakukan telekomunikasi secara elektronik. Prosesnya melibatkan pengambilan syarikat luar atau mengiklankan keperluan pekerjaan anda dalam talian melalui laman web yang membantu menghubungkan perniagaan dengan kontraktor. Setelah mengupah kontraktor untuk melakukan kerja pembukuan, anda berkomunikasi secara elektronik dengan kontraktor dan orang tersebut menyampaikan dokumen dan laporan perakaunan anda secara elektronik mengikut kontrak yang anda buat.

Mengurangkan kos

Pekerja standard mempunyai kos yang lebih tinggi untuk diambil bekerja berbanding kontraktor luar. Menurut pengarang "Small Business, Big Vision," pekerja tetap berharga kira-kira satu setengah kali gaji per jam mereka, sedangkan kontraktor tidak melibatkan perbelanjaan tambahan. Bergantung pada keperluan anda, anda mungkin berkontrak dengan penjaga buku luar dengan bayaran setiap jam atau kadar yang ditetapkan yang berlaku setiap minggu, dua minggu atau bulanan. Tempoh untuk kadar yang ditetapkan mungkin bergantung pada sistem pembayaran gaji anda, ukuran perniagaan anda dan kedalaman keperluan pembukuan anda. Beberapa kontraktor pembukuan mungkin mengenakan kadar yang bergantung pada jumlah deposit atau invois bulanan, cek bertulis, invois vendor atau jumlah orang yang anda bekerja.

Kurangkan Kertas

Apabila anda mempunyai kontraktor yang menjalankan tugas pembukuan secara elektronik, ini akan mengurangkan penggunaan kertas secara automatik kerana kontraktor menyampaikan laporan perakaunan dan kertas secara elektronik. Walaupun anda mungkin perlu mencetak laporan sekali-sekala, secara umum, anda seharusnya dapat mengakses, menyemak dan menyunting dokumen secara elektronik tanpa mengubahnya menjadi salinan cetak.

Faedah Pekerjaan

Apabila anda menyumberkan kakitangan pembukuan anda, anda mempunyai kelebihan menggunakan kontraktor hanya kerana anda memerlukannya, yang dapat mempermudah pengurusan pekerja anda. Ini sangat mustahak bagi perniagaan kecil atau perniagaan yang baru mula memerlukan pertolongan dengan pekerjaan perakaunan, kerana anda mungkin tidak mempunyai pekerjaan pembukuan yang mencukupi untuk memastikan pekerja tetap bekerja di pejabat. Pembeli buku dari luar mungkin mempunyai kemahiran perakaunan yang lebih maju dan dapat menjalankan tugas mereka dengan lebih tekun kerana mereka memahami persaingan dalam bidang pekerjaan penyumberan luar dan ingin terus melayani kontrak yang telah mereka perolehi. Sekiranya penjaga buku yang dikontrak tidak memenuhi kehendak anda, anda boleh menamatkan kontrak dengan lebih mudah daripada pekerja standard.