Cara Mengetahui Bila Pembaca Sony Dikecas Sepenuhnya

Sebagai pemilik perniagaan, anda perlu terus mengikuti berita dan trend untuk memastikan perniagaan anda terus bersaing. Pembaca e-book, seperti Sony Reader, memberi anda akses ke suratkhabar, majalah dan buku versi elektronik dalam format mudah alih. Bateri Sony Reader diisi menggunakan sambungan USB ke komputer atau penyesuai AC. Ikon bateri di paparan menunjukkan jumlah baki bateri yang tinggal. Ikon berubah apabila bateri terisi penuh.

1

Cari ikon bateri, yang berbentuk bateri, di sudut kanan atas skrin.

2

Hitung jumlah bar di dalam ikon bateri apabila tidak dipasang ke komputer atau soket elektrik. Empat batang menunjukkan bahawa bateri sudah terisi penuh, atau hampir penuh. Lebih sedikit bar menunjukkan bahawa bateri tidak dicas sepenuhnya.

3

Pasangkan hujung mini-USB kabel USB atau penyesuai AC ke penyambung USB di bahagian bawah Sony Reader. Pasangkan hujung kabel USB yang berlawanan ke port USB di komputer anda, atau pasangkan penyesuai AC ke soket elektrik untuk mengecas bateri.

4

Periksa penunjuk bateri. Sekiranya penunjuk mempunyai kilat kilat di atasnya, bateri sedang dicas. Apabila "100%" muncul di bahagian tengah bateri, bateri diisi penuh.