Cara Memperbaiki Imej yang Rosak di Twitter

Walaupun tidak mungkin menyertakan gambar dengan tweet, anda boleh menghubungkan ke gambar yang terdapat di tempat lain di Web. Kerana Twitter tidak mengizinkan anda mengedit tweet, jika anda melihat bahawa salah satu tweet anda mengandungi pautan ke gambar yang tidak lagi betul, satu-satunya pilihan anda untuk membetulkan pautan tersebut adalah dengan menghapus tweet tersebut dan kemudian memposting semula kandungan yang sama dengan pautan yang betul.

1

Log masuk ke akaun Twitter anda. Halaman utama anda muncul.

2

Klik nama anda di sudut kiri atas laman utama Twitter untuk melihat halaman profil Twitter anda. Senarai Tweet anda muncul di sebelah kanan halaman profil anda.

3

Pegang kursor anda melalui tweet dengan pautan gambar yang rosak. Senarai arahan muncul tepat di bawah tweet itu. Klik "Padam." Kotak dialog muncul di layar yang menanyakan adakah anda pasti mahu menghapus tweet tertentu itu.

4

Sorot kandungan tweet anda, klik kanan teks yang disorot dan kemudian klik "Salin." Klik "Padam" di kotak dialog untuk membuang tweet dari akaun anda.

5

Klik ikon "Karang Tweet Baru" di sudut kanan atas halaman profil anda. Kotak dialog What Happening muncul di skrin.

6

Klik kanan di medan dalam kotak dialog dan kemudian klik "Tampal."

7

Padamkan bahagian tweet dengan pautan gambar yang salah, kemudian masukkan pautan yang betul yang sesuai dengan tempat gambar yang ingin anda tunjuk berada.

8

Klik "Tweet" untuk menghantar tweet baru dengan pautan gambar yang betul.