Cara Mencari Subfolder di Outlook 2007

Secara lalai, Microsoft Outlook 2007 menyusun e-mel anda ke dalam folder seperti Kotak Masuk, Draf dan Item yang Dihapus. Menyiapkan subfolder adalah cara yang berguna untuk menyusun e-mel yang lebih banyak masuk ke Outlook, terutamanya jika berbeza dari segi penerima atau kandungan yang dimaksudkan. Sekiranya anda telah menyediakan subfolder di Outlook, manfaatkan fitur Pencarian Segera untuk mencari melalui mesej yang terdapat di dalamnya.

1

Lancarkan Outlook dan klik pautan "Kotak Surat" di bawah tajuk Folder Mel di sebelah kiri skrin. Outlook memaparkan semua folder mel utama, termasuk Item yang Dihapus, Draf dan Peti Masuk.

2

Klik tanda "+" di sebelah folder utama yang mengandungi subfolder yang ingin anda cari. Outlook memaparkan semua subfolder yang berkaitan dengan folder utama.

3

Klik subfolder yang ingin anda cari.

4

Masukkan kriteria carian anda di kotak Carian Segera, yang terletak di bahagian atas panel Pemapar Maklumat. Outlook memaparkan semua mesej dalam subfolder anda yang mengandungi kata carian anda. Klik dua kali mesej untuk melihatnya secara keseluruhan.