Penghapusan Cukai untuk Kemudahan Menumpang Kuda Komersial

Kemudahan menaiki kuda komersil beroperasi di sekurang-kurangnya tujuh ekar dengan tidak kurang dari 10 ekor kuda. Seorang pemilik kuda boleh memilih dari pilihan penuh, separa, buat sendiri, padang rumput atau papan kerja, bergantung pada tahap penglibatan yang ingin dilakukannya dalam menjaga kuda dan kos yang diperlukan. Semakin bergantung pemiliknya pada kemudahan menaiki untuk menjaga kudanya, semakin tinggi harganya.

Perbelanjaan Perniagaan yang Boleh Dikurangkan

Sekiranya pemilik kemudahan menggunakan sebahagian rumahnya sebagai pejabat perniagaan, dia mungkin dapat memotong perbelanjaan yang dibenarkan untuk penggunaan rumah tersebut. Perbelanjaan tersebut mungkin merangkumi sebahagian daripada faedah gadai janji rumah, utiliti rumah tangga, insurans pemilik rumah, pembaikan yang diperlukan dan susut nilai tahunan. Begitu juga, jika kenderaan peribadi digunakan untuk tujuan peribadi dan perniagaan, sebahagian daripada perbelanjaan perbatuan mungkin ditolak cukai.

Lain-lain perbelanjaan perniagaan yang boleh dikurangkan termasuk gaji pekerja, rancangan persaraan, perbelanjaan sewa di mana-mana bangunan yang digunakan untuk perniagaan asrama tetapi tidak dimiliki, kepentingan perniagaan dan cukai lain.

Perkhidmatan Profesional

Perkhidmatan profesional mungkin merupakan kategori perbelanjaan pengurangan terbesar yang dikekalkan oleh kemudahan menaiki kuda komersil. Senarai ini merangkumi akauntan, peguam, pengedar, tukang besi, doktor haiwan, pakar pemakanan, pembekal makanan, tukang urut, ahli akupunktur, alat kelengkapan harness, pembekal jerami dan jerami dan pembekal tempat tidur. Pembayaran kepada mana-mana profesional yang memberikan perkhidmatan dengan bayaran termasuk dalam kategori ini dan menjadi perbelanjaan yang boleh ditolak cukai.

Item yang Boleh Dibelanjakan

Item yang boleh dibelanjakan termasuk barang yang dibeli yang digunakan untuk mengendalikan kemudahan menaiki kuda komersial, seperti makanan tambahan dan makanan, peralatan tempat tidur dan serutan, bahan bakar, semburan lalat, trik dan bekalan pejabat. Penghapusan untuk penggunaan peribadi hanya dibenarkan dalam keadaan yang berkaitan dengan perniagaan. Sebagai contoh, pemilik kemudahan asrama yang menunjukkan kerinduan yang dibiakkannya dengan tujuan menjualnya untuk mendapatkan keuntungan boleh memotong yuran masuk kelas.

Pembaikan dan Penyelenggaraan

Kos pembaikan dan penyelenggaraan yang berkaitan dengan barang yang melanggar atau memerlukan penyelenggaraan rutin adalah penghapusan cukai yang sah. Antara barang tersebut ialah traktor, mesin basuh, pagar, paip dan kenderaan. Sebarang invois yang diterima daripada mekanik atau pembaiki untuk pembaikan atau penyelenggaraan rutin ke item tersebut termasuk dalam kategori pembaikan dan penyelenggaraan.

Perbelanjaan perjalanan

Perbelanjaan perjalanan berkaitan perniagaan boleh ditolak cukai. Sekiranya pemilik kemudahan membayar untuk mengangkut kuda ke kemudahan asrama, untuk pertunjukan, ke tempat pembiakan, ke kemudahan veterinar atau mana-mana lokasi di luar lokasi - sama ada ia melibatkan penginapan semalam atau tidak - perbelanjaan dapat ditulis mati. Pemilik kemudahan asrama mesti menyimpan catatan yang tepat mengenai semua perbelanjaan, termasuk kos bahan bakar, tol, makanan dan penginapan hotel.