Cara Membuat Berikutan Twitter Lebih Besar

Twitter adalah perkhidmatan percuma dengan lebih daripada 200 juta pengguna untuk dihubungkan dengan perniagaan kecil anda. Walau bagaimanapun, tugas untuk menambah berikut akaun Twitter perniagaan anda di kalangan pengguna tersebut boleh menjadi menakutkan. Perkhidmatan dalam talian adalah alat yang unik, dengan logik dan budaya yang berbeza daripada alat pemasaran massal tradisional. Dengan terlibat dengan komuniti Twitter sebagai ahli, dan bukan hanya sebagai peniaga dengan sesuatu untuk menjualnya, anda secara beransur-ansur dapat meningkatkan pengikut anda untuk mengubah akaun Twitter anda menjadi alat publisiti dan pemasaran yang berguna.

1

Tweet secara berkala. Sekiranya anda mahukan pengikut Twitter, maka anda perlu memberi mereka sesuatu untuk diikuti. Tetapkan jadual biasa untuk menghasilkan beberapa tweet selama seminggu, dan jangan hadkan tweet anda kepada iklan yang jelas untuk perniagaan anda. Sertakan berita dan petua industri, dan item lain yang mungkin berguna oleh pengikutnya sehingga mereka ingin mengikuti anda.

2

Gunakan istilah hashtag dalam tweet anda. Dengan memasukkan istilah hashtag ke dalam tweet anda menjadikan siaran anda menjadi sebahagian daripada perbualan yang lebih luas di Twitter, dan dapat menarik perhatian akaun anda kepada individu yang sebaliknya tidak akan pernah mendengar tentang perniagaan anda atau melihat tweet anda.

3

Ikuti akaun Twitter syarikat dan individu lain di industri anda. Mengikuti akaun Twitter yang lain adalah kaedah terbaik untuk menjadikan mereka mengikuti anda sebagai balasan. Ini bukan sahaja akan meningkatkan senarai pengikut anda, tetapi juga dapat menjadikan anda pengikut baru apabila akaun ini mengetweet semula catatan anda kepada pengikut mereka.

4

Terlibat dengan pengikut anda. Balas soalan mereka dengan cepat, retweet beberapa catatan mereka atau jemput mereka untuk tweet pada komen tertentu dengan hashtag. Setiap pengikut yang anda miliki adalah sumber yang berpotensi untuk lebih banyak pengikut baru, dan jika anda kehilangan pengikut dengan mengabaikan mereka, anda akan menutup pintu kepada pengikut yang mungkin mereka bawa kepada anda.

5

Terus Tweet. Mengembangkan dan mengekalkan Twitter perniagaan anda adalah usaha berterusan. Sekiranya anda berhenti menghasilkan bahan, maka anda cenderung untuk menarik lebih banyak pengikut dan boleh kehilangan pengikut yang telah anda hasilkan. Sekiranya anda serius menggunakan Twitter sebagai alat promosi dan pemasaran, maka anda harus menjadikan menghasilkan Tweet baru sebagai bahagian biasa dalam model perniagaan anda.