Bagaimana Memulakan Perniagaan Kincir Angin

Kincir angin telah berkembang di luar kaedah pemompaan air tradisional pada zaman dahulu dan hari ini menjana tenaga di seluruh dunia. Tentukan peranan yang akan dimainkan oleh perniagaan anda di pasaran tenaga angin, dan segmen pasaran yang akan dilancarkannya, pada awal perancangan anda, dan kemudian tentukan sama ada anda akan membina kincir angin atau melayannya - dan jika anda akan melayani pelanggan komersial atau kediaman. Pertimbangkan sumber kewangan yang boleh anda gunakan, dan kemudian gunakan parameter tersebut untuk menentukan jumlah perniagaan yang dapat ditampung oleh usaha anda pada mulanya, seperti berapa banyak pekerja yang anda mampu untuk mengambil dan melatih, saiz kemudahan yang boleh anda sewa atau beli atau bilangan kincir angin yang boleh anda bina.

Memulakan Perniagaan

1

Pasaran tenaga angin telah berkembang sebanyak 35 peratus selama empat tahun terakhir, menurut Persatuan Tenaga Angin Amerika, yang menunjukkan peningkatan permintaan tenaga angin - dan peluang untuk pengusaha. Fokus pada satu segmen pasaran, seperti melakukan servis atau membina kincir angin komersial, dan kemudian tumpukan sumber anda untuk membina reputasi positif di segmen tersebut.

2

Tulis rancangan perniagaan yang memperincikan ukuran, kapasiti dan penggunaan kincir angin yang akan anda bina atau servis, siapa yang akan membelinya, bagaimana anda akan membiayai perniagaan dan bagaimana ia akan menguntungkan. Rancangannya harus antara 15 dan 20 halaman, menurut majalah "Usahawan", tetapi itu bukan ukuran yang ditetapkan; rancangannya boleh sepanjang atau sesingkat yang diperlukan. Sertakan berapa banyak pendapatan yang akan dihasilkan oleh perniagaan anda dengan membina, menservis atau menjual kincir angin serta perbelanjaan yang akan ditanggungnya, seperti pampasan pekerja dan kos penyelenggaraan tahunan dan insurans setiap kincir angin, yang diperkirakan oleh RenewableUK antara 2 dan 3 peratus dari nilai kincir angin.

3

Menggabungkan perniagaan sebagai syarikat liabiliti terhad - atau LLC, yang membatasi tanggungjawab undang-undang setiap rakan kongsi kepada jumlah yang dilaburkannya dalam usaha tersebut, menurut Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri, yang juga membolehkan rakan kongsi LLC untuk menuntut keuntungan perniagaan sebagai pendapatan pada kertas kerja cukai peribadi mereka. Menyusun syarikat anda sebagai LLC juga membolehkan anda memanfaatkan kredit cukai dan insentif lain yang ditawarkan IRS kepada syarikat tenaga angin, menurut windustry.org. Insentif tersebut termasuk kredit cukai pengeluaran - atau PTC, serta insentif lain yang diperkenalkan sebagai sebahagian dari Akta Pemulihan dan Pelaburan Semula Amerika.

4

Cari dan sewa ruang industri yang sesuai dengan keperluan anda. Kincir angin penjanaan tenaga komersial boleh setinggi 260 kaki dengan bilah sepanjang 135 kaki, menurut Tennessee Valley Authority, walaupun kincir angin tenaga untuk kegunaan rumah jauh lebih kecil. Sekiranya anda akan membina kincir angin kustom, sahkan bahawa pendawaian elektrik di ruang industri prospektif anda dapat menampung permintaan tenaga yang akan dihasilkan oleh kerja anda - ini akan berbeza-beza bergantung pada jenis, bilangan dan ukuran kincir angin anda.

Mencari dan Melayan Niche Anda

1

Kenal pasti dan cari pelanggan anda dengan bergabung dengan organisasi profesional, seperti AWEA, dan menjalin hubungan dengan syarikat tenaga angin yang lain. Anda bukan sahaja akan bertemu rakan niaga dan bakal pelanggan, anda juga akan mendapat pendedahan untuk perniagaan anda dan mempunyai akses kepada penyelidikan pasaran dan data lain yang dikumpulkan oleh AWEA. Sentiasa bertukar maklumat hubungan apabila anda berjumpa dengan rakan perniagaan baru.

2

Mendekati bakal pelanggan dengan nada penjualan, yang fokus akan berbeza-beza bergantung pada sama ada perniagaan anda menjual, memasang, atau perkhidmatan kincir angin. Pastikan lokasi setiap pelanggan menghasilkan angin yang cukup untuk mengoperasikan jenis turbin yang anda servis atau pasang; ladang angin memerlukan kecepatan angin purata tahunan 16 mph, menurut Jabatan Tenaga AS. Turbin hendaklah dijarakkan sekurang-kurangnya lima hingga 10 kali panjang rotor untuk menghasilkan tenaga.

3

Mematuhi piawaian profesional industri, nasional dan antarabangsa, yang merangkumi prosedur penyelenggaraan dan pemasangan berkala, prestasi dan keselamatan kincir angin serta operasi kincir angin. AWEA juga menawarkan program Seal of Approval untuk program akademik yang melatih juruteknik perkhidmatan. Kelulusan pihak ketiga untuk operasi perniagaan anda dan latihan pekerja bukan sahaja dapat membantu anda berprestasi lebih baik, tetapi juga membantu meningkatkan keyakinan terhadap syarikat anda dan mendorong perniagaan berulang.