Petua Menjual kepada Syarikat Pelaburan

Syarikat pelaburan adalah pembeli yang bijak dan mendapatkan pelaburan mereka memerlukan pengurusan perniagaan yang bijak bagi pihak penjual perniagaan. Sama ada perniagaan anda berkembang pesat atau anda prihatin untuk jatuh dari pasaran, sangat mustahak bahawa potensi perniagaan anda kelihatan sekuat yang pernah ada ketika syarikat pelaburan mengulasnya.

Menilai Pasar Pembeli

Menjual kepada syarikat pelaburan terlebih dahulu memerlukan memilih mana dan jenis syarikat pelaburan yang ingin dijual oleh penjual perniagaan. Sebagai contoh, dana lindung nilai mungkin bersedia mengambil pelaburan yang lebih berisiko, tetapi mereka mungkin menuntut kepentingan pemilikan yang lebih besar dalam perniagaan daripada bank pelaburan standard. Sudah tentu, adalah mungkin dan hampir pasti bermanfaat untuk memainkan calon pembeli antara satu sama lain, membandingkan dan membandingkan penilaian nilai yang berbeza dari syarikat seseorang sehingga pembeli yang paling diingini jelas. Dewan perdagangan tempatan mungkin dapat membantu dalam proses ini.

Menjual Tinggi

Seperti yang diketahui oleh mana-mana ahli strategi syarikat pelaburan, perniagaan paling laris apabila dinilai sangat tinggi dan dibeli ketika dinilai rendah. Oleh itu, jenis perniagaan yang terbaik untuk dijual oleh pemilik perniagaan adalah perniagaan yang tidak dinilai sekarang, tetapi mempunyai potensi keuntungan yang besar. Oleh itu, keuntungan yang paling besar bagi pemilik kemungkinan akan bertambah ketika perniagaan sedang meningkat dan tinjauan asas buku kewangan menunjukkan bahawa syarikat tersebut cenderung menuju ke arah yang lebih menguntungkan.

Nilai Nilai Sebenar Syarikat

Syarikat pelaburan memberi tumpuan kepada angka kewangan perniagaan, yang menjadikan pembukuan terkemuka penting bagi pemilik perniagaan yang ingin menjual. Oleh itu, beberapa bulan sebelum menjual perniagaan, pemilik harus melabur dalam akauntan yang dapat merapikan semua angka kewangan dan memberi cadangan tentang bagaimana meningkatkan keuntungan perniagaan dalam jangka pendek segera sebelum penjualan. Pemilik perniagaan bahkan mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengambil perunding ekonomi yang biasa dengan pasaran perniagaan dan dapat membuat rancangan jangka pendek tertentu.

Persembahan yang Sempurna

Syarikat pelaburan juga terkenal kerana menyukai perfeksionisme dalam perniagaan yang mereka laburkan. Ini bermaksud bahawa pemilik perniagaan sebaiknya menyewa editor penyunting sementara, sebagai tambahan kepada perunding ekonomi, untuk meningkatkan daya tarikan estetika persembahan pemilik perniagaan. Pembentangan Microsoft PowerPoint dengan tanda koma akan meninggalkan persembahan yang agak negatif pada ahli strategi syarikat pelaburan. Diandaikan bahawa pemilik perniagaan yang menjual syarikat adalah yang terbaik semasa penjualan. Oleh itu, pemilik perniagaan bertanggung jawab atas semua kesalahan, bahkan yang kelihatannya jinak, semasa penjualan.