Undang-Undang Buruh Masa Pampasan

Seperti yang ditakrifkan oleh Jabatan Tenaga Kerja AS, waktu pampasan atau waktu kompensasi, adalah praktik memberi pekerja cuti dengan gaji dan bukannya membayar mereka selama jam kerja lebih masa. Undang-undang buruh persekutuan menawarkan garis panduan ketat mengenai penggunaan waktu komp. Dalam kebanyakan kes, majikan sektor swasta dilarang melakukan amalan ini.

Pekerja Setiap Jam

Sekiranya pekerja tanpa pengecualian setiap jam atau bergaji berhak mendapat gaji lebih masa, anda tidak boleh menggantikan waktu kompaun. Undang-undang persekutuan menghendaki anda membayar pekerja ini sekurang-kurangnya 1.5 kali daripada kadar jam normal mereka untuk semua jam lebih dari 40 bekerja selama seminggu kerja. Minggu kerja anda tidak perlu dari Isnin hingga Jumaat; seminggu kerja adalah tempoh tujuh hari berturut-turut dan boleh bermula dan berakhir pada hari yang anda pilih; namun, definisi anda mengenai minggu kerja mesti konsisten dari minggu ke minggu.

Mengecualikan Pekerja

Pekerja tertentu dikecualikan dari undang-undang lebih masa. Ini biasanya pengurus, eksekutif, profesional dan pegawai jualan anda. Profesional komputer tertentu juga layak menjadi pekerja yang dikecualikan. Tidak kira berapa jam pekerja ini bekerja dalam seminggu, anda tidak berkewajiban untuk membayar mereka lebih masa. Walau bagaimanapun, anda bebas untuk melakukannya jika anda mahu. Anda juga bebas memberi mereka waktu cuti sebagai ganjaran untuk waktu tambahan. Walaupun ini bukan waktu kompensasi di bawah undang-undang buruh persekutuan, anda mungkin mendengar pekerja menyebutnya seperti itu.

Kakitangan Kerajaan

Undang-undang persekutuan membenarkan agensi kerajaan menggunakan waktu pampasan sebagai pengganti kerja lebih masa. Ini biasanya digunakan untuk personel dan karyawan penegak hukum yang terlibat dalam memerangi atau memadamkan kebakaran. Paramedik dan pekerja ambulans juga mungkin menerima waktu kompak dan bukannya lebih masa. Undang-undang persekutuan menghendaki majikan membiarkan pekerja menggunakan waktu kompilasi yang mereka kehendaki melainkan ia akan menimbulkan kesulitan yang tidak sepatutnya pada operasi agensi tersebut. Undang-undang ini juga mengehadkan jumlah jam waktu pekerja yang boleh dikenakan. Bagi anggota penguatkuasa undang-undang dan anggota bomba, jam maksimum yang boleh dikenakan ialah 480; kakitangan kerajaan yang lain hanya boleh memperoleh 240 jam masa komp. Sekiranya pekerja diberhentikan, undang-undang mengharuskan pembayaran semua masa kompak yang terkumpul.

Cuti dan Hujung Minggu

Tidak ada syarat di bawah undang-undang buruh persekutuan untuk membayar lebih masa atau gaji premium untuk bekerja pada hari cuti atau hujung minggu. Anda tidak diminta memberi cuti kepada pekerja, dengan atau tanpa gaji. Oleh itu, jika anda memilih untuk menawarkan pekerja cuti yang berbeza kerana bekerja pada hari cuti atau hujung minggu, anda berhak. Ini bukan masa pampasan seperti yang ditentukan oleh undang-undang, tetapi pekerja anda mungkin menganggapnya sebagai waktu kompensasi. Walau bagaimanapun, secara teknikal, semua yang anda lakukan adalah mengubah cuti pekerja. Sekiranya pekerja lain menerima cuti dan mengambil cuti, anda harus membayar pekerja yang bekerja untuk cuti.