Cara Menghilangkan Kunci Pendaftaran untuk MyWebSearch

MyWebSearch adalah bar alat yang memuat turun secara automatik ke komputer anda semasa anda memuat turun sekumpulan program percuma termasuk program avatar Zwinky dan program emotikon yang disebut Smiley Central. Ini bukan perisian intip atau perisian hasad, tetapi melambatkan penyemak imbas Web, yang menyusahkan perniagaan kecil. MyWebSearch juga boleh menetapkan semula halaman utama penyemak imbas anda, yang tidak membimbangkan jika anda telah menetapkannya ke sumber perniagaan yang penting. Melepaskan bar alat mungkin tidak mencukupi, tetapi menghapus entri yang dibuat oleh MyWebSearch dalam pendaftaran Windows anda memastikan pengembalian ke prestasi komputer yang optimum. Anda boleh mengedit pendaftaran Windows anda secara langsung dari Windows.

1

Log masuk ke Windows dengan nama pengguna dan kata laluan pentadbir anda. Lancarkan menu Mula anda dengan mengklik butang Mula di sudut kiri bawah skrin anda sebaik sahaja skrin desktop muncul.

2

Taipkan perkataan "jalankan" tanpa tanda petik (penggunaan huruf besar tidak penting) ke dalam medan teks di bahagian bawah menu Mula anda. Klik ikon "Jalankan" yang muncul di bawah senarai "Program" dalam menu yang muncul setelah anda mengetik "Jalankan".

3

Tunggu sebentar sehingga kotak dialog muncul. Taip "regedit" (tanpa tanda petik) ke dalam medan teks. Klik butang "OK".

4

Klik butang "Ya" pada arahan yang muncul dan tunggu sebentar untuk pelancarkan pendaftaran dilancarkan.

5

Cari folder "MyWebSearch" dalam senarai folder mengikut abjad di sebelah kiri editor pendaftaran di bawah senarai "HKEY_CLASSES_ROOT" atas yang muncul terbuka sebaik sahaja editor dilancarkan. Kembangkan folder dan cari dua entri berikut di sebelah kanan editor:

1) HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID {37B85A21-692B-4205-9CAD-2626E4993404} 3) HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID {37B85A21-692B-4205-9CAD-2626E4993404}

6

Sorot setiap entri dengan kursor anda dan tekan kekunci "Padam". Pastikan entri tidak lagi muncul di senarai kunci sebelah kanan. Ulangi sehingga folder kosong.

7

Sorot folder "MyWebSearch" di sebelah kiri editor pendaftaran dan tekan kekunci "Padam".

8

Tatal ke bawah ke senarai "HKEY_LOCAL_MACHINE" di tetingkap kiri editor pendaftaran dan kembangkan folder "PERISIAN" di bawah kategori utama. Cari folder "MyWebSearch" dalam senarai folder mengikut abjad di sebelah kiri editor pendaftaran, kembangkan, dan hapuskan dua fail berikut mengikut arahan dalam Langkah 6.

1) HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Objek Pembantu Penyemak Imbas {37B85A21-692B-4205-9CAD-2626E4993404}

2) HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Objek Pembantu Penyemak Imbas {37B85A21-692B-4205-9CAD-2626E4993404}

9

Ulangi Langkah 7 untuk folder "MyWebSearch" di sebelah kiri editor pendaftaran.

10

Tutup editor pendaftaran dengan mengklik pada "X" prompt di sudut kanan. Kembali ke menu Mula dan klik "Matikan" diikuti dengan "Tukar Pengguna" untuk log masuk lagi tanpa hak pentadbir jika anda biasanya tidak menggunakan akaun pentadbir anda untuk kerja dan penyemakan imbas komputer biasa.