Cara Menjual Produk Anda Dengan Halaman Web Anda Sendiri

Sekiranya anda mempunyai laman web yang ingin anda gunakan untuk memasarkan produk anda sendiri, anda mempunyai sejumlah pilihan untuk menjual produk tersebut di laman web anda. Walaupun anda boleh melabur dalam penyelesaian e-dagang yang akan menguruskan produk untuk anda, cara termudah untuk menjual produk anda adalah dengan membuat butang "beli sekarang" atau "tambah ke troli" asas menggunakan akaun pedagang PayPal. Sekiranya anda belum mempunyai akaun pedagang PayPal, hanya memerlukan beberapa minit untuk membuatnya, dan anda tidak memerlukan apa-apa kos untuk memulakannya.

1

Ambil beberapa foto produk anda dengan kamera digital, kemudian muat naik ke komputer anda.

2

Log masuk ke akaun PayPal anda dan klik "Merchant Services" dari bar menu atas.

3

Klik "Butang Beli Sekarang" atau "Butang Tambah ke Troli", bergantung pada pilihan anda. Sekiranya anda mempunyai lebih dari satu produk untuk dijual di halaman anda, anda mungkin ingin memilih "Tambah ke Troli", kerana itu membolehkan orang memilih satu produk, kemudian terus melihat-lihat pilihan anda yang lain sebelum membayar produk tersebut.

4

Masukkan nama item anda, harga, dan harga penghantaran untuk produk anda (jika anda tidak tahu berapa kos untuk menghantar produk anda, cari tahu sebelum anda membuat butang), dan kemudian pilih "Buat Butang."

5

Salin kod yang tertera di halaman. Pastikan tidak ketinggalan salah satu watak kod, kerana ini akan menyebabkan butang anda tidak berfungsi dengan baik.

6

Log masuk ke sistem pengurusan kandungan laman web anda dan arahkan ke halaman di mana anda mahu produk anda ditampilkan. Jika halaman anda ditampilkan dalam tampilan "Visual", beralih ke tampilan "HTML" atau "Sumber".

7

Letakkan kursor anda di lokasi di mana anda mahu gambar untuk produk anda muncul, kemudian klik "Insert Image" atau fungsi serupa dari menu halaman. Pilih foto dari fail di komputer anda, kemudian klik "Masukkan" atau fungsi serupa.

8

Masukkan beberapa maklumat mengenai produk yang anda jual tepat di bawah kod foto anda. (Oleh kerana anda berada dalam mod HTML, foto anda akan muncul sebagai kod dalam paparan ini.)

9

Letakkan kursor anda setelah teks yang anda masukkan mengenai produk, kemudian klik "Tampal" untuk menempelkan kod untuk butang PayPal anda ke halaman.

10

Klik "Simpan" atau "Simpan Perubahan" untuk menyimpan maklumat baru yang baru anda simpan di halaman. Orang sekarang seharusnya dapat mengklik butang PayPal untuk membeli produk anda. Anda kemudian akan menerima e-mel yang memberitahu anda mengenai penjualan sehingga anda dapat menghantar barang tersebut.