Garis Panduan Membuka Kedai Pakaian

Pengusaha yang mempertimbangkan untuk membuka kedai pakaian perlu memahami banyak pilihan yang perlu dibuat sebelum pintu dibuka untuk perniagaan. Sebahagian daripada fasa permulaan perniagaan adalah membuat rancangan perniagaan yang baik. Untuk menjadikan rancangan perniagaan kedai pakaian anda sebagai peta jalan yang komprehensif untuk membuka perniagaan anda, anda perlu menggunakan panduan yang tepat untuk membuat keputusan yang diperlukan untuk membuka kedai pakaian.

Kaedah

Kedai konsainan dan barang berjimat cermat adalah kedai runcit yang menggunakan inventori terpakai. Dengan kedai konsainan, pelanggan membawa produk untuk dijual di kedai anda dan anda mengambil peratusan dari harga jualan. Kedai berjimat cermat mengambil derma atau membeli pakaian terpakai untuk dijual semula. Sebelum anda membuka kedai pakaian anda, anda perlu menentukan sama ada anda akan menjual barang baru atau jika anda akan menggunakan salah satu kaedah terpakai.

Niche

Kedai pakaian boleh menjadi tujuan umum atau memenuhi keperluan. Contohnya, sebuah kedai pakaian runcit yang hanya membawa pakaian bayi sahaja yang memenuhi keperluan ibu bapa yang baru. Niche dapat membantu anda mengembangkan reputasi sebagai kedai yang menawarkan produk khas, yang boleh menyebabkan iklan dan rujukan dari mulut ke mulut. Tetapi sebelum anda memutuskan untuk memenuhi keperluan, anda perlu melakukan penyelidikan pemasaran demografi untuk memastikan bahawa pasaran sasaran anda berada di wilayah geografi anda. Sekiranya anda membuka kedai khusus dan tidak ada pelanggan tempatan, anda perlu menarik orang dari luar kawasan geografi anda, yang sukar.

Lokasi

Memilih lokasi untuk kedai pakaian anda dipengaruhi oleh keperluan anda terhadap pendedahan lalu lintas kaki dan anggaran anda. Luangkan masa untuk mencari kawasan di mana anda ingin meletakkan kedai untuk mencari lokasi yang tepat. Mempunyai kedai anda berhampiran perniagaan pelengkap, seperti kedai kasut dan kedai aksesori, akan membantu meningkatkan pendapatan anda. Kedai anda memerlukan etalase tingkap besar untuk paparan yang akan membantu membawa pelanggan. Lokasi juga mesti ditandai dengan tanda dan senang dijumpai oleh pelanggan.

Jualan Dalam Talian

Sebuah kedai pakaian bata-dan-mortar dapat menawarkan kemampuan kepada pelanggan untuk mencari apa yang mereka inginkan, mencubanya dan kemudian membelinya. Tetapi jangan menolak idea mempunyai laman web yang sesuai dengan lokasi runcit anda. Orang-orang dari seluruh dunia membeli-belah dalam talian untuk pakaian, dan memiliki laman web dapat sangat membantu para peruncit pakaian yang memenuhi syarat tertentu. Buat kehadiran di laman lelongan dalam talian juga untuk menawarkan tawaran istimewa anda dan barang-barang berharga lain.