Kategori: Panduan

Cara Menambah Butang Tweet pada Catatan Blog WordPress Anda

Kedua-dua blog percuma yang dihoskan di WordPress.com dan versi CMS WordPress mampu menyokong butang Twitter rasmi. Apabila anda menambahkan butang Twitter ke catatan blog anda, pengguna akan dapat dengan mudah tweet pautan ke pos dengan mengkliknya. Butang secara automatik memasukkan tajuk siaran dan memendekkan URL.

Read More

Cara Menggunakan PHP di Tumblr

Tumblr adalah platform blog percuma yang menawarkan templat, foto, aplikasi mudah alih dan alat rangkaian sosial kepada penggunanya. Tumblr tidak menyokong halaman PHP secara semula jadi, tetapi anda masih boleh menggunakan PHP di Tumblr. Anda hanya perlu menghoskan kandungan PHP anda di pelayan lain dan memaparkannya di Tumblr menggunakan kod HTML untuk membuat iframe.

Read More

Apakah Perbezaan Antara Pelan Pemasaran & Pelan Korporat?

Untuk memahami perbezaan antara rancangan pemasaran dan rancangan korporat, fikirkan rancangan korporat sebagai perahu layar dan rancangan pemasaran sebagai pelayarannya. Tanpa semua komponen yang membentuk kapal layar - tiang, lambung kapal, tali - belayar hanyalah helaian bahan yang tidak mempunyai momentum tersendiri.

Read More

Cara Terbaik untuk Beriklan untuk Pelanggan Dengan TV di Lobi Anda

Televisyen lobi boleh menjadi alat pemasaran yang berguna di tempat di mana pelanggan sering menunggu perkhidmatan, seperti pejabat doktor, lapangan terbang, lobi hotel dan bank. Sebilangan bentuk hiburan membantu pelanggan menunggu dengan lebih sabar. Sudah tentu, pengurus juga menyedari bahawa pelanggan yang menunggu adalah penonton yang tertawan, dan kebanyakan menggunakan televisyen lobi untuk menyambung perniagaan.

Read More

Kunci untuk Membuka Bar

Membuka bar adalah cara untuk bertemu dengan orang baru dan aktif dalam kehidupan malam di kawasan anda. Tetapi menjalankan bar adalah perniagaan serius yang memerlukan perancangan, dedikasi dan sumber kewangan. Sebelum anda berusaha untuk memenuhi impian anda untuk membuka kelab malam atau bar anda sendiri, anda perlu memahami elemen-elemen penting yang menjadi pilihan untuk menjayakan bar.

Read More

Cara Menetapkan Semula Kata Laluan Master Clear untuk Pantech Slate

Apabila anda perlu melakukan master clear pada Pantech Slate anda, anda diminta memasukkan kata laluan master master, yang sama dengan kata kunci kunci telefon. Anda boleh menetapkan semula kata laluan dalam tetapan Keselamatan peranti. Anda mesti memasukkan kata laluan yang ada. Anda dapat melakukan master master atau master reset dengan memasukkan kata laluan lalai, ketika diminta, jika Anda belum mengubah pengaturan keselamatan anda.

Read More

Cara Memasarkan Perniagaan Perundingan Komputer Rumah

Memasarkan perniagaan perundingan komputer di rumah mesti dilakukan secara konsisten agar berkesan. Teliti pemasaran yang dilakukan oleh perniagaan lain dan kembangkan rancangan pemasaran sebelum melakukan tindakan apa pun. Penting juga untuk melacak semua usaha pemasaran dan menentukan pulangan pelaburan anda untuk mengetahui apa yang berhasil dan apa yang tidak.

Read More

Mengapa Latihan Etika Sangat Popular di Dunia Perniagaan Hari Ini?

Di era media sosial dan bentuk komunikasi digital yang lain, pemilik perniagaan sering fokus pada pembentukan jenama syarikat mereka. Mereka mempunyai pekerja yang menyertai perniagaan mereka dari pelbagai lapisan masyarakat dan definisi tingkah laku yang boleh diterima secara sosial. Tingkah laku pekerja boleh menjadikan syarikat kelihatan profesional dan berwibawa atau menyebabkan pelanggan tertanya-tanya mengapa mereka memilih untuk berniaga dengan syarikat sama sekali.

Read More

Apa Manfaat Menggunakan Tenaga Kerja yang Beragam?

Terdapat banyak faedah untuk menggunakan sekumpulan pekerja yang pelbagai. Bukan hanya ini bermakna anda dapat memperoleh banyak bakat dan idea berdasarkan perbezaan latar belakang dan pengalaman yang dimiliki oleh pekerja anda, tetapi juga menjadikan anda majikan yang lebih menarik bagi mereka yang mencari keadaan kerja yang pelbagai.

Read More

Cara Menghentikan Pelayan Proksi daripada Mengelilingi SonicWALL

SonicWALL dapat mengelakkan penapis proksi melewati keselamatannya, tetapi anda mesti menetapkan pilihan tersebut di panel konfigurasi yang berada dalam pilihan program. Ini membolehkan anda mengawal jenis lalu lintas yang dibenarkan di komputer tempat program dipasang. Gunakan tetapan ini untuk mengelakkan pekerja anda menggunakan sumber rangkaian dengan mengakses laman media sosial, laman video dan laman web lain yang tidak diingini.

Read More

Kemungkinan Mendapatkan Audit IRS Berdasarkan Nilai Bersih

Pada tahun 2001, tahun yang paling terkini untuk mana statistik tersedia pada masa penerbitan, orang Amerika berhutang dengan Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) $ 345 bilion dalam bentuk cukai yang belum dibayar. IRS mengaudit pembayar cukai dalam usaha mendapatkan semula sejumlah wang ini. Secara statistik, IRS mengaudit seseorang dengan nilai bersih tinggi dua hingga 10 kali lebih kerap daripada seseorang yang berpendapatan kurang dari $ 50,000 per tahun, menurut statistik yang diterbitkan oleh Minar Northey, sebuah firma perakaunan awam.

Read More

Perisian Pemantauan Stesen Kerja

Perisian pemantauan stesen kerja membolehkan pemilik perniagaan kecil memastikan kepatuhan terhadap standard perniagaan, keperluan undang-undang dan dasar syarikat. Perisian ini membolehkan pemantau rangkaian kepada polis untuk penggunaan komputer syarikat yang tidak sesuai, pelanggaran keselamatan atau dasar teknologi maklumat, dan mengenal pasti pengguna yang tidak sah di rangkaian.

Read More

Cara Merunding Kontrak Pengangkutan

Sekiranya perniagaan anda menghantar sejumlah besar produk ke kawasan geografi yang luas, anda perlu bergantung pada pengangkutan yang melampaui penghantaran bungkusan. Kontrak dengan syarikat penerbangan muatan adalah keperluan sekiranya anda merancang untuk mendapatkan produk kepada pelanggan anda tepat pada masanya dan menjimatkan kos.

Read More

Cara Menjalankan Mesyuarat Dengan Alat Bantu Visual

Anda dapat melibatkan pekerja dan pelanggan dengan berkesan dalam perjumpaan dengan menggunakan alat bantu visual untuk menunjukkan pandangan anda dan menumpukan perhatian mereka. Sukar bagi sesiapa sahaja untuk terus berminat sekiranya pertemuan terdiri daripada satu orang yang memberi ceramah panjang lebar mengenai satu subjek.

Read More

Kemahiran atau Amalan Sumber Manusia untuk Organisasi Bukan Untung Kecil

Organisasi bukan untung kecil mempunyai keperluan yang sama dengan jenis syarikat lain ketika merumuskan amalan sumber manusia mereka. Banyak organisasi bukan untung kecil beroperasi tanpa jabatan kakitangan atau pengurus sumber manusia. Organisasi bukan untung yang mempunyai jabatan sumber manusia sering mempunyai sumber yang terhad untuk membiayai dan mengekalkan amalan sumber manusia yang biasa dilakukan oleh organisasi besar atau untung.

Read More

Cara Membuat Pemberitahuan Jualan

Semua negeri memerlukan perniagaan untuk mendaftar dengan jabatan percukaian dan pengangguran. Sekiranya anda menjual perniagaan, biasanya anda mesti memberitahu bahagian penjualan ini menggunakan pemberitahuan penjualan. Bergantung pada keadaan penjualan, undang-undang persekutuan juga mungkin menghendaki anda menyusun pemberitahuan penjualan dan menyebarkannya kepada pekerja anda.

Read More

Cara Memulakan Perkhidmatan Penggredan Duit Sendiri

Keadaan menjadi kebimbangan besar bagi banyak pengumpul duit syiling kerana ia sangat mempengaruhi nilai duit syiling. Apabila anda memulakan perkhidmatan penggredan duit syiling, anda bersetuju untuk menilai kualiti estetika syiling secara objektif. Setelah duit syiling dinilai, peniaga dan pembeli dapat membuat keputusan jual beli yang lebih baik.

Read More

Industri ATM

Konsep ATM kelihatan sederhana dan tidak rumit. Apabila pelanggan memerlukan wang tunai, dia memasukkan kad banknya ke ATM, meninju kod atau pin pengenal dan memberitahu mesin berapa banyak wang yang akan dikeluarkan. Dalam beberapa saat, wang tunai muncul dan transaksi selesai. Tetapi industri ATM jauh dari sederhana ketika mempertimbangkan selok-belok pemprosesan maklumat yang menyertai transaksi pengambilan wang.

Read More

Apakah Perkongsian Terhad Keluarga?

Menurut Ambrecht & Brittain, LLP, hanya sekitar 35 peratus perniagaan keluarga yang berpindah ke generasi berikutnya dengan jayanya. Cukai kematian yang tinggi dan perancangan yang buruk adalah dua sebab utama kadar kegagalan itu. Satu kaedah baru untuk memastikan bahawa pemindahan yang berjaya adalah perkongsian terhad keluarga.

Read More

Apakah Analisis Trend Biasa bagi Syarikat?

Analisis trend penting dalam sektor perniagaan dan kewangan. Analisis trend sering digunakan untuk membuat unjuran dan penilaian kesihatan kewangan. Penganalisis kewangan mengkaji prestasi masa lalu syarikat mereka, bersama dengan keadaan kewangan semasa, untuk menentukan bagaimana prestasi syarikat mereka di masa depan.

Read More

Cara Membeli Laman Web yang Menghasilkan Pendapatan

Sebagai seorang usahawan atau pemilik perniagaan, anda mungkin mengalami kejadian di mana laman web yang menguntungkan melayani pasaran yang serupa dengan anda, atau bekerja dengan khalayak yang tidak anda hadapi, kerana jurang tertentu dalam lini produk anda. Dalam kes sedemikian, anda mungkin ingin membeli laman web dan menyatukan kemampuannya yang sudah terbukti dengan gambaran perniagaan anda.

Read More

Cara Mengurangkan Perolehan Sukarela

Jabatan sumber manusia yang rajin mengeluarkan banyak usaha untuk mengisi kedudukan terbuka dengan calon pekerjaan yang tepat. Setelah jawatan ini diisi, harapannya adalah bahawa pekerja baru akan terbukti menjadi pekerja keras yang tetap bersama syarikat. Selalunya, kedudukan pekerjaan dibuka lagi apabila pekerja yang tidak berpuas hati mengambil pekerjaan lain.

Read More

Seperti apa Proposal Pemasaran?

Sebilangan besar projek pemasaran luar di syarikat kecil beroperasi berdasarkan sistem penawaran. Pemilik perniagaan mencari perunding atau agensi penyelidikan pemasaran yang menawarkan apa yang mereka perlukan dengan harga yang paling berpatutan. Pada gilirannya, perunding atau agensi membuat cadangan bertulis, menggariskan kelayakan mereka, rancangan untuk melaksanakan projek dan apa yang akan mereka edarkan kepada syarikat setelah projek itu selesai.

Read More

Bagaimana Mengira Untung Kasar untuk Kedai Runcit

Semasa menjalankan kedai runcit, penting untuk mempunyai gambaran yang tepat mengenai keuntungan dan kerugian anda setiap hari, bulanan dan suku tahunan. Menyimpan rekod yang teratur sangat mustahak untuk tugas ini. Sebilangan besar sistem daftar tunai kini dikomputerkan sehingga data dapat diunduh dengan mudah ke dalam spreadsheet, tetapi walaupun anda mesti melakukan pengiraan dengan tangan, semestinya tidak banyak, asalkan anda melakukannya setiap hari.

Read More

Contoh Urgensi Korporat

Rasa mendesak korporat penting untuk perniagaan kecil dan juga syarikat besar. Urgensi korporat adalah faktor yang mendorong orang untuk bertindak apabila perubahan diperlukan. Sekiranya perniagaan anda perlu meningkatkan penjualan, meningkatkan kualiti atau mengurangkan kos, anda mesti memotivasi orang untuk bertindak balas terhadap ancaman atau peluang dalam jangka waktu tertentu.

Read More

Cara Menukar Fail JPG ke Screensaver

Sekiranya komputer anda terbuka untuk tatapan umum, gunakannya sebagai mesin pemasaran semasa ia tidak berfungsi. Paparkan beberapa gambar produk atau perkhidmatan anda sebagai JPG di screen saver, atau buat JPG menggunakan Windows Paint dan menampilkan pengumuman penjualan akan datang. Apabila dikonfigurasi dengan betul, ciri bawaan mesin Windows anda dapat memaparkan visual pemasaran ini setiap kali anda menjauhinya untuk jangka waktu yang ditentukan.

Read More

Penjenamaan Vs. Penjenamaan semula

Penjenamaan adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan keseluruhan reka bentuk dan promosi syarikat, produk dan perkhidmatannya. Penjenamaan melibatkan pemilihan warna dan elemen reka bentuk yang digunakan dalam membuat logo dan secara konsisten melabel dan mengemas semua produk menggunakan elemen yang serupa untuk menjenamakan pengiktirafan syarikat ke dalam fikiran pengguna.

Read More

Enam Kelemahan Sigma

Six Sigma adalah rancangan organisasi korporat yang bertujuan untuk meningkatkan kualiti syarikat dan meningkatkan keuntungan. Dalam rancangan itu, setiap pekerja mempunyai peranan khusus untuk diisi berdasarkan latihannya dalam program ini. Dengan setiap orang menyelesaikan tugasnya sendiri, syarikat itu membina dan menganalisis produk dengan cara yang paling berkesan.

Read More

Peraturan Pemegang Saham Minoriti

Pemegang saham minoriti adalah pelabur yang memiliki kurang daripada 50 peratus saham saham syarikat. Oleh kerana pemilikan saham menentukan hak suara dalam sebuah syarikat, keinginan pemegang saham minoriti sering dapat dibungkam. Untuk mengelakkan hal itu terjadi, peraturan telah dibuat untuk membolehkan pemegang saham minoriti menyuarakan pendapat mengenai keputusan syarikat.

Read More

Cara Belanjawan di iWork

Apabila anda ingin menggunakan anggaran pada Mac anda, anda mungkin lebih suka menggunakan Numbers, aplikasi spreadsheet yang merupakan sebahagian daripada rangkaian aplikasi Apple iWork. Nombor dilengkapi dengan pelbagai templat spreadsheet, termasuk yang boleh anda gunakan untuk membuat anggaran.1Klik "Aplikasi" di Dock Mac anda, kemudian klik "iWork" dan kemudian klik "Numbers.

Read More

Apakah Manfaat & Risiko Pemilik Perniagaan Melakukan Perniagaan di Internet?

Bagi pemilik perniagaan yang memilih untuk menjalankan perniagaan dalam talian, terdapat sejumlah potensi risiko dan ganjaran. Sebelum anda memutuskan untuk membawa perniagaan anda dalam talian, anda harus mempertimbangkan dengan teliti sama ada anda bersedia untuk menghadapi risiko yang mungkin timbul daripada usaha e-dagang, dan juga memutuskan sama ada kemungkinan hasil transaksi perniagaan di Internet akan mengimbangi ini risiko dalam kes khusus anda.

Read More

Analisis Kitaran Hidup Industri untuk Kedai Runcit

Industri pasar raya bernilai lebih kurang $ 492 bilion pada masa penerbitan. Ini berkembang dari format persaingan murni, di mana ratusan ribu kedai kecil bebas pada dasarnya menjual barang yang sama, masing-masing ke kawasan geografi dan pangkalan pelanggan yang terhad. Ini adalah peringkat awal kitaran hidup industri.

Read More

Contoh Menetapkan Matlamat

Menetapkan matlamat membantu memastikan setiap tahap perniagaan tetap fokus dan bertenaga. Ini termasuk mengembangkan strategi untuk mencapai kejayaan yang telah dicapai. Matlamat mencabar pekerja untuk membantu memenuhi permintaan yang meningkat ketika perniagaan merealisasikan matlamat organisasi. Dengan setiap kejayaan, dan dengan pangkalan pengetahuan yang semakin meningkat, personel di semua tingkat mengalami peningkatan keyakinan, yang mendorong syarikat untuk menetapkan tujuan yang lebih tinggi.

Read More

Cara Memasang Lisp pada OSX

Sekiranya syarikat anda mengembangkan aplikasi untuk platform Mac OS X, anda perlu memastikan semua fungsi pengaturcaraan yang anda perlukan tersedia. Sebilangan besar bahasa pengaturcaraan moden tersedia di luar kotak pada Mac OS X, dengan sedikit atau tanpa konfigurasi, tetapi lebih banyak bahasa esoterik, seperti LISP, tidak.

Read More

Petunjuk Prestasi Utama Industri Perundingan Pengurusan

Sekiranya anda menetapkan dan memantau petunjuk prestasi utama untuk perniagaan perundingan pengurusan anda, anda dapat mengenal pasti aktiviti apa yang meningkatkan prestasi. KPI memberi anda maklum balas segera mengenai seberapa baik perniagaan anda maju ke arah tujuan yang telah anda tetapkan. Sekiranya anda melihat peningkatan ketara dalam KPI setelah menyelesaikan kontrak tertentu atau melakukan kerja anda dengan cara tertentu, melakukan lebih banyak jenis pekerjaan dengan cara itu akan meningkatkan prestasi keseluruhan syarikat anda.

Read More

Perniagaan Dimulakan Selepas Bersara

Tahun-tahun persaraan anda harus dipenuhi dengan masa lapang dan aktiviti peribadi yang lain, sekurang-kurangnya itulah pemikiran orang yang telah dipercayai dan telah lama dipeluknya. Tetapi faktor lain mungkin menyumbang kepada bagaimana anda menghabiskan masa matahari terbenam anda termasuk keperluan untuk menjana pendapatan.

Read More

Pengenalan Latihan HR

Sumber manusia adalah elemen penting dalam setiap perniagaan dengan pekerja, dan merupakan pekerjaan yang memerlukan latihan, komitmen dan integriti yang berterusan. Sekiranya anda memasuki bidang ini sebagai pekerja sumber manusia kerjaya, atau pemilik perniagaan kecil dengan keinginan dan keperluan untuk memahami peranan SDM, mengambil pengenalan kursus latihan HR adalah permulaan yang diperlukan.

Read More

Komunikasi Pengurusan Berkesan

Anda boleh mempunyai idea terbaik di dunia, tetapi anda tidak dapat menerapkannya, ia tidak ada nilainya. Di situlah komunikasi masuk. Pengurusan mempunyai kaitan dengan komunikasi untuk mengarahkan kapal. Komunikasi terdapat dalam pelbagai bentuk dan bergantung pada apa yang diawasi oleh pengurus, dia mungkin perlu mahir dalam banyak bentuknya.

Read More

Cara Membuka Pelayan NTP

Perniagaan boleh mengkonfigurasi pelayan protokol masa rangkaian yang berdiri sendiri di Windows Server untuk menyediakan sumber masa yang berwibawa untuk semua stesen kerja di pejabat. Pelayan NTP menggunakan W32 Time, atau Windows Time Service, untuk menyegerakkan jam ke waktu biasa di domain. Anda boleh mengedit Registry Windows untuk menyediakan dan menjadi tuan rumah pelayan NTP pada pengawal domain anda.

Read More

Idea Pemasaran Kreatif untuk Musim Panas

Sama ada perniagaan anda menjual produk bermusim, atau menawarkan perkhidmatan yang berguna sepanjang tahun, ada cara untuk memasukkan musim panas ke dalam rancangan pemasaran anda. Pastikan rancangan pemasaran musim panas anda sesuai dengan perniagaan anda dan mesej yang ingin anda kirimkan kepada pelanggan dan bakal pelanggan anda.

Read More

Fungsi Luas Apa yang Dilakukan oleh Pengurusan Organisasi?

Tidak kira apa gaya pengurusan anda, partisipatif, pengarahan atau kerja berpasukan, empat fungsi pengurusan luas dituntut dari anda. Sebagai pengurus, tugas utama anda melibatkan mengurus orang yang menjalankan tugas, bukan melakukan tugas itu sendiri. Memahami fungsi pengurusan asas akan membantu anda bukan sahaja berprestasi lebih baik sebagai pengurus, tetapi akan membantu anda memimpin dan mengurus pekerja yang bekerja untuk anda dengan berkesan.

Read More

Cara Menjalankan Halaman Web Dari Kad USB

Teknologi Universal Serial Bus membantu membuat pengkomputeran mudah alih. Salin salah satu halaman Web perniagaan anda ke perangkat USB, misalnya, dan Anda dapat menunjukkannya kepada orang lain dengan memasukkan peranti anda ke port USB di komputer mereka. Sebilangan besar komputer yang dibuat selepas tahun 2003 mempunyai port USB 2.

Read More

Cara Memaksimumkan Pendapatan Penajaan

Memaksimumkan pendapatan yang diterima daripada penaja korporat memerlukan pemahaman yang baik tentang apa yang anda tawarkan dan apa yang syarikat mahukan. Jualan penajaan yang berjaya adalah rundingan dengan hasil yang dapat disetujui bagi kedua-dua pihak. Mengenal pasti peluang anda untuk pendedahan jenama seperti penempatan logo di sepanduk, gerai, poster dan brosur dan belajar tentang keperluan penaja berpotensi akan menghasilkan sebanyak mungkin wang.

Read More

Kelebihan & Kekurangan Mempunyai Kad Video Berganda

Kad video komputer memproses semua data grafik pada mesin, termasuk rendering 3D dan fail video. Walaupun pengeluar terutama memasarkannya kepada pemain komputer, kad video juga dapat meningkatkan jenis pekerjaan tertentu, seperti pemodelan dan reka bentuk. Menambah kad video kedua dapat meningkatkan kekuatan komputer anda atau membolehkan anda menambah monitor tambahan; namun, ada juga beberapa kelemahan, seperti kos yang lebih tinggi dan kemungkinan kesalahan, kerana mempunyai banyak kad video.

Read More

Cara Memperbesar Skrin Internet pada iPhone

Layar iPhone dapat digunakan untuk mengakses laman Internet kegemaran anda dengan cepat, tetapi dengan layar kecil mungkin sukar membaca teks di laman web. Banyak laman web telah membuat laman web yang mesra iPhone, tetapi ada yang belum mengejarnya. Sekiranya tetingkap penyemak imbas Internet anda terlalu kecil untuk dilihat, anda boleh memperbesar kandungan laman web hanya dalam beberapa saat.

Read More

Bagaimana Mempersilakan Pembukaan dengan Selebriti

Salah satu cara untuk menarik perhatian pengguna ke permulaan perniagaan baru adalah dengan mengadakan perayaan pembukaan. Banyak pemilik perniagaan yang berjaya mendapati bahawa memasarkan produk, kemudahan, dan promosi penjualan baru pada awal pembukaan adalah cara yang berkesan untuk melayari industri anda dari Hari Pertama.

Read More

Cara Membuat Label Borong Anda Sendiri

Setiap pemilik perniagaan borong pasti tertanya-tanya sama ada menggunakan firma reka bentuk dan percetakan profesional atau membuat label menggunakan perisian dalaman. Walaupun menggunakan firma profesional menjamin hasil yang profesional, membuat label anda sendiri akan lebih murah jika anda melakukan semua langkah dengan sabar dari reka bentuk hingga pengeluaran, memahami dengan jelas bagaimana mengedit, mengimport dan mencetak dari perisian dalaman anda, dan mempunyai pencetak berkualiti tinggi.

Read More

Teori Motivasi & Perolehan Pekerja

Teori motivasi pekerja berusaha membuat model untuk memahami apa yang mendorong orang mendorong prestasi mereka di tempat kerja. Pengurus yang pandai membiasakan diri dengan pelbagai teori motivasi, menggunakan campuran pendekatan yang berbeza bergantung pada situasi yang mereka temui dan jenis pekerja yang merekaawasi.

Read More

Kesan Kewangan Pajakan Modal berbanding Pajakan Operasi

Pajakan boleh menjadi kaedah yang baik untuk syarikat anda memperoleh peralatan. Dua jenis pajakan utama adalah pajakan operasi dan modal. Kedua-dua jenis ini mempunyai kesan yang berbeza terhadap kewangan syarikat dan diambil kira dengan cara yang berbeza. Memahami pelbagai jenis pajakan akan membantu anda mencatatnya dengan betul pada penyata kewangan.

Read More

Mempamerkan Idea Reka Bentuk Booth

Pengguna disekat dengan mesej jenama setiap hari, dan pameran pameran perdagangan yang dikunjungi hanya meningkatkan pengalaman. Untuk melibatkan bakal pelanggan, bilik individu anda perlu menjadikan produk atau perkhidmatannya menonjol dengan cara yang mendorong para hadirin untuk datang melihat apa yang anda tawarkan.

Read More

Menyelesaikan masalah Kamera Balik Dengan Komputer Mac

Kamera Flip Video boleh merakam dan menyimpan video digital anda. Dengan model Flip Video tertentu, anda boleh mengeksport video terus ke Internet dari kamera, tetapi untuk beberapa sebab anda mungkin ingin menyimpan fail ke komputer Mac anda. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan hubungan antara Flip Video dan Mac anda, anda boleh menyelesaikan masalah biasa sebelum menghubungi pengeluar.

Read More

Batasan atau Kritikan Penganggaran Berasaskan Sifar

Penganggaran berasaskan sifar adalah kaedah alternatif untuk membuat anggaran. Tidak seperti penganggaran tambahan, di mana jumlah dolar ditambahkan atau dikurangkan dari angka anggaran tahun lalu, penganggaran berasaskan sifar memulakan semua perbelanjaan pada sifar. Daripada hanya membenarkan perubahan pada item baris, pengurus penganggaran harus membenarkan semua perbelanjaan.

Read More

Cara Membuat Hujan Animasi di GIMP

Anda boleh mengambil gambar hujan dan mengubahnya menjadi animasi dengan editor grafik percuma GIMP. Sekiranya anda memasukkan foto besar ke dalam buku kerja GIMP kecil di mana hanya sepertiga atau kurang dari foto asli yang dapat dilihat pada satu-satu masa, anda boleh menduplikasi gambar dan mengalihkan salinan tambahan ke bawah dalam penempatan berperingkat.

Read More

Cara Pertikaian Paten

Terdapat banyak alasan untuk mempertikaikan hak paten. Anda mungkin penemu yang namanya dihilangkan dari senarai pencipta. Penemuan anda mungkin dicipta sebelum peranti yang dipatenkan. Anda mungkin menemui penerbitan terdahulu - termasuk paten terdahulu - yang menggambarkan paten yang ingin anda cabar.

Read More

Strategi Segmentasi Pelanggan

Setelah perniagaan mengenal pasti pasaran sasarannya - orang yang kemungkinan besar akan membeli barang dan perkhidmatannya - ia dapat membahagikan pelanggan dengan lebih jauh menggunakan strategi segmentasi. Pelanggan di segmen ini mempunyai satu atau lebih ciri. Dengan menggunakan pengetahuan ini, individu yang bertanggungjawab untuk memasarkan perniagaan kecil mengembangkan rancangan khusus untuk menjangkau pelanggan yang disasarkan ini dengan berkesan.

Read More

Cara Melepaskan Perumahan pada Pencetak Epson R320

Pencetak Epson R320 membolehkan anda mencetak foto dan gambar lain seperti penutup CD dan DVD terus dari kamera atau pemacu mudah alih anda tanpa komputer. Sebagai peranti mandiri, ia berisi semua elemen yang diperlukan untuk pencetakan berkualiti tinggi, termasuk layar LCD berwarna, kemampuan penyuntingan gambar dan pilihan pencetakan tanpa sempadan.

Read More

Cara Memulakan Perkhidmatan Pembersihan Rumah

Perniagaan pembersihan rumah adalah perkhidmatan yang sangat diminati di seluruh negara. Terutama jika anda tinggal berhampiran bandar besar dengan banyak kediaman, anda boleh memulakan perniagaan membersihkan rumah dan menjana sejumlah wang. Apa yang mungkin menghalangi anda adalah bermula. Memulakan perniagaan pembersihan rumah agak cepat, mudah dan murah, jadi dalam beberapa langkah mudah, anda dapat membuka perniagaan dan mula membersihkan rumah baru.

Read More

Cara Memasukkan Masa Ke Sel di OpenOffice

Suite perisian OpenOffice percuma adalah alat berharga untuk perniagaan yang perlu menjaga kos perisian tetap rendah, tetapi memerlukan kemampuan untuk membuat dokumen dan spreadsheet. Seperti perisian spreadsheet lain, OpenOffice merangkumi fungsi yang dapat menjimatkan masa anda dengan memformat data dalam sel spreadsheet anda dengan tepat.

Read More

Penglibatan Pekerja dalam Perubahan Organisasi

Perubahan dalam organisasi mempengaruhi semua orang di dalam syarikat, dan di luar syarikat juga. Eksekutif, pengurusan dan kakitangan syarikat perlu menyesuaikan diri dengan cara baru menjalankan perniagaan. Perubahan ini juga mempengaruhi interaksi dengan vendor, rakan niaga dan pelanggan. Melaksanakan dasar pengurusan perubahan yang cekap memerlukan penglibatan dari setiap bahagian syarikat anda, termasuk pekerja anda.

Read More

Cara Memberhentikan Dengan Martabat

Memecat pekerja adalah tugas yang tidak dapat diterima secara universal - jarang ada cara mudah untuk menyampaikan berita tidak selesa kepada seseorang bahawa dia dilepaskan. Malangnya, ini adalah kenyataan yang mesti dihadapi oleh hampir setiap pengurus - dan apabila anda melakukannya, anda mesti bersedia untuk menangani masalah dan pekerja dengan penuh maruah, profesionalisme dan rasa hormat.

Read More

Peraturan Etika E-mel Perniagaan

Menggunakan e-mel untuk berkomunikasi untuk perniagaan anda boleh dilakukan dengan mudah, menjimatkan dan cepat. E-mel kekurangan bahasa badan dan nada suara yang diperlukan untuk menyampaikan pendapat anda dengan betul, jadi terdapat beberapa peraturan etika e-mel perniagaan yang harus anda ikuti. Tanpa prosedur e-mel yang betul, maksud anda mungkin disalahpahami dan menyebabkan masalah yang memerlukan komunikasi peribadi untuk diperbetulkan.

Read More

Cara Memimpin Pasukan Perakaunan

Pasukan perakaunan berperanan penting dalam organisasi. Tanpa kepemimpinan yang betul, terdapat penyata kewangan yang berisiko tinggi akan mengandungi kesilapan. Pengawal, pengurus perakaunan dan penyelia mesti bekerjasama untuk memimpin kakitangan dalam memenuhi objektif operasi. Mengarahkan akauntan mengambil gabungan pengetahuan teknikal, kemahiran pengurusan dan kemampuan komunikasi yang tepat.

Read More

Cara Melumpuhkan Pembesar Suara PC pada Windows Media Player

Suara yang menyertainya pada presentasi video, tutorial atau lampiran e-mel boleh mengganggu pekerja anda dan memberi mereka pandangan tentang tontonan peribadi. Walaupun secara teknikal anda tidak dapat mematikan pembesar suara PC di Windows Media Player, anda boleh memperoleh kesan yang sama secara fungsional.

Read More

Apa yang Membuat Cadangan Pemasaran Sukan?

Ketika anda melancarkan perkhidmatan pemasaran anda ke sebuah syarikat berasaskan sukan, adalah kebiasaan untuk memberi idea kepada klien tentang bagaimana anda akan mendekati pemasaran mereka. Cadangan pemasaran menggariskan rancangan anda, menunjukkan pemahaman anda tentang organisasi dan meyakinkan pelanggan bahawa anda boleh membawa perniagaannya ke tahap seterusnya.

Read More

Kepentingan Penjejakan Inventori dalam Bidang Perubatan

Inventori adalah salah satu perbelanjaan terbesar untuk sebarang operasi perubatan. Dan mempunyai inventori yang betul dapat berarti perbezaan antara hidup dan mati, menurut Inbound Logistics, sebuah syarikat yang mengkhususkan diri dalam kawalan inventori untuk alat perubatan. Apabila nyawa orang dipertaruhkan dan kos perubatan meningkat, penjejakan inventori boleh memberi kesan dramatik.

Read More

Menggunakan Video RFID untuk Menjejaki Inventori

RFID bermaksud pengenalan frekuensi radio. Ini adalah istilah umum untuk menggambarkan bagaimana inventori dilacak oleh syarikat melalui gelombang radio. Pada masa akan datang, syarikat berharap dapat mengesan produk, inventori dan pelbagai maklumat melalui pautan dan video di lokasi. Pada masa penerbitan, output video terutama pada alat penghitung dan di terminal komputer di mana data tersebut didaftarkan.

Read More

Apakah Makna Kumpulan Fokus?

Kumpulan fokus adalah perjumpaan kumpulan kecil yang memberi peluang kepada pekerja untuk berinteraksi dengan pengurus, anggota kakitangan sumber manusia atau pakar di tempat kerja mengenai keadaan tempat kerja, kepemimpinan syarikat dan masalah pekerjaan lain. Majikan memilih kumpulan fokus kerana mereka menghilangkan keperluan untuk tinjauan pendapat pekerja yang mahal, menunjukkan perhatian peribadi dan keperibadian terhadap masalah pekerja.

Read More

Cara Menjual Semula Francais

Pengusaha membeli francais untuk memanfaatkan nama jenama francaisor yang terkenal, yang membolehkan pemegang francais baru menarik pelanggan dengan lebih mudah daripada dia dapat memulakan perniagaan dari awal. Francaisor menyediakan semua keperluan francaisi untuk memulakan, termasuk campuran produk dan perkhidmatan, reka bentuk bangunan dan garis panduan operasi - operasi turnkey.

Read More

Cara Balik Foto dalam Adobe CS5

Melentikkan foto membuat gambar terbalik, mirip dengan melihat foto di cermin. Perintah Flip adalah langkah penting dalam membuat pantulan, seperti yang muncul di air atau cermin. Adobe Photoshop CS5 membolehkan anda membalikkan foto secara menegak atau mendatar. Perintah ini tersedia melalui menu atas.

Read More

Cara Menghapus Video Negatif Tentang Syarikat Anda di YouTube

Satu cabaran yang harus anda hadapi ketika menjalankan perniagaan anda sendiri adalah memantau dan mengurus reputasi dalam talian syarikat anda. Mencari kandungan negatif mengenai syarikat anda di YouTube dan laman web lain boleh menjengkelkan, tetapi untungnya, anda dapat mengambil langkah untuk melindungi jenama anda.

Read More

Definisi Penyelidikan Perniagaan

Usahawan adalah pengambil risiko, yang sanggup mempertaruhkan sejumlah besar wang dan masa untuk membina, melancarkan dan mengembangkan perniagaan. Hanya kerana anda yang mengambil risiko tidak bermaksud anda tidak melihat sebelum melompat ke tasik. Melakukan penyelidikan perniagaan yang bijak dan teliti dapat mengurangkan risiko anda, dengan memberikan anda data yang tepat untuk membuat keputusan strategik.

Read More

Bagaimana Berjaya Menjual Karya Seni dan Kraf Anda

Artis tidak perlu kelaparan kerana minat mereka. Dengan adanya Internet, pertunjukan luar dan lokasi batu bata, lebih banyak jalan tersedia daripada sebelumnya bagi para usahawan kreatif untuk menjual karya mereka. Walau bagaimanapun, menjual seni sangat kompetitif, memaksa tukang untuk menghasilkan karya yang berkualiti dan cantik dengan harga yang kompetitif.

Read More

Cara Meningkatkan Aliran Perniagaan

Salah satu bahagian terpenting dalam memiliki perniagaan adalah aliran tunai. Sekiranya anda mempunyai wang tunai, anda boleh membayar bil anda tepat pada waktunya dan menumpukan wang tunai untuk projek dan bukannya menggunakan kredit, yang mana anda dikenakan faedah. Membayar tunai meningkatkan keuntungan perniagaan anda.

Read More

Cara Mengaudit Akaun Perniagaan

Sebagai pemilik perniagaan, anda mesti menyimpan rekod kewangan anda dengan teliti. Rekod urus niaga perniagaan yang baik membolehkan pengurusan kewangan yang lebih baik, yang seterusnya membantu dengan pengiraan cukai yang tepat dan pengagihan atau pembahagian keuntungan dengan rakan kongsi anda. Lakukan audit berkala terhadap akaun perniagaan anda untuk memastikan integriti rekod anda.

Read More

10 Kelayakan Pengurus yang Baik dalam Organisasi Bukan Untung

Tiga cabaran utama yang dihadapi oleh organisasi bukan untung adalah mengumpulkan wang untuk menyelesaikan misi, menilai kejayaan dan pemasaran yang berpatutan - menyebarkan berita, menurut kajian GuideStar tahun 2005 mengenai cabaran bukan untung. Cabaran besar ini jatuh di bahu pengurus yang bertanggungjawab, sehingga memerlukannya memiliki kualiti pengurusan tertentu untuk memimpin organisasi ke arah kejayaan.

Read More

Cara Menjalankan Dua Pengimbas Virus

Aplikasi antivirus hanya sebaik pangkalan data definisi virus mereka. Sangat mungkin bagi satu produk untuk mengesan jangkitan yang hilang. Umumnya tidak bijak untuk menjalankan dua program antivirus masa nyata (pemastautin) secara bersamaan kerana kedua-dua program tersebut biasanya akan bertentangan dan menyebabkan ketidakstabilan sistem.

Read More

Senarai Semak Temuduga Pekerjaan

Menggaji pekerja boleh menjadi tugas yang menakutkan bagi pemilik perniagaan kecil. Di samping itu, untuk memastikan bahawa calon yang berkelayakan terbaik dibawa masuk, pengurus juga harus memastikan bahawa pemohon sesuai dengan budaya untuk organisasi. Walaupun satu-satunya hakim keputusan pengambilan pekerja yang tepat adalah masa, ada langkah-langkah tertentu yang dapat diambil oleh penemuduga untuk memastikan bahawa dia mengetahui semua yang mungkin secara sah mengenai calon anggota pasukan.

Read More

Pemilikan Tunggal di AS

Orang yang menyukai idea 100 peratus kawalan membuat keputusan, tanggungjawab utama dan tuntutan sepenuhnya terhadap keuntungan akan menganggap idea hak milik tunggal menarik. Ini adalah struktur perniagaan yang paling biasa di AS. Kebebasan dan kesederhanaan relatif model perniagaan yang paling tidak terkawal menarik bagi banyak pemilik tunggal yang bersedia menerima jumlah tanggungjawab yang disertakan dengan pakej.

Read More

Teknik Pengiklanan untuk Perniagaan Kecil

Iklan adalah fungsi perniagaan yang penting dan lebih-lebih lagi untuk perniagaan kecil. Dalam perniagaan kecil, mendapatkan pelanggan baru dengan cepat dapat membawa maksud perbezaan antara syarikat yang berjaya dan menutup pintu. Walau bagaimanapun, kaedah pengiklanan tradisional - buku telefon, iklan surat khabar dan tempat radio - mahal dan tidak semestinya berkesan untuk perniagaan baru.

Read More

Strategi Pemasaran Pelbagai Budaya

Penduduk di Amerika Syarikat terus mempelbagaikan. Orang keturunan Afrika, Asia dan Hispanik kini membentuk lebih dari 25 peratus dari keseluruhan populasi. Perniagaan kecil bertindak balas dengan menyesuaikan program pemasaran mereka untuk menjangkau pengguna dari berbagai latar belakang. Pemasaran pelbagai budaya menyedari bahawa satu ukuran tidak sesuai untuk mengembangkan strategi pengiklanan dan promosi.

Read More

Garis Panduan untuk Membangunkan RFP

Permintaan untuk cadangan memberikan maklumat yang diperlukan oleh vendor dan pembekal anda untuk mengemukakan cadangan dan mengemukakan tawaran untuk projek anda yang akan datang. Perincian penting semasa anda menulis RFP. Lebih terperinci, kemungkinan besar satu atau lebih RFP akan memenuhi keperluan anda.

Read More

Mengapa Kehadiran Perniagaan Kecil Penting untuk Perniagaan Besar?

Perniagaan besar dan kecil wujud dalam ekosistem. Mereka mungkin saling bergantung dalam banyak cara. Walaupun nampaknya syarikat perkasa dapat melakukan tanpa ibu kecil dan muncul, sebenarnya hubungan mereka sangat penting. Harvard Business School menyebut dua syarikat gergasi global, Microsoft dan Walmart, pada dasarnya bergantung pada rangkaian pembekal, pengedar dan firma penyumberan luar.

Read More

Mengesan Pos Alamat IP di WordPress

Anda boleh menjejaki alamat Internet Protocol, atau IP, dari catatan WordPress untuk membantu anda memantau aktiviti di laman web anda. Alamat IP mengidentifikasi komputer tertentu di Internet, dan alamatnya terdiri dari empat set angka yang mempunyai titik antara setiap set. Dengan pelacak IP, anda tahu pelawat mana yang menghantar komen ke entri anda, dan anda mendapat idea yang lebih baik mengenai siapa pembaca anda.

Read More

Cara Memiliki Treler Penjual Makanan

Treler penjual makanan menawarkan anda kemudahan ruang memasak tertutup bersama dengan fleksibiliti unit makanan bergerak. Sebilangan besar treler penjual makanan lebih murah untuk pakaian daripada restoran; namun, anda mungkin perlu membelanjakan sekurang-kurangnya $ 20,000 hingga $ 40,000 pada tahun 2012 untuk melengkapkan dan melesenkan treler anda, terutamanya jika jabatan kesihatan tempatan anda mempunyai syarat ketat mengenai jenis peralatan yang boleh anda gunakan.

Read More

Cara Meletakkan GIF di Laman Web di Yola

Program Sitebuilder berasaskan Web Yola menjadikannya mudah untuk membuat dan menerbitkan laman web untuk perniagaan anda tanpa menggunakan HTML atau CSS. Reka bentuk Web yang baik melibatkan halaman memuat cepat, jadi Yola mengesyorkan agar halaman Web anda dimuat di bawah 15 saat untuk mengelakkan kehilangan pengunjung.

Read More

Bagaimana Syarikat Menghilangkan Sisa?

Pembaziran dalam perniagaan apa pun mempunyai pelbagai bentuk dan bentuk. Mengendalikan dan membuang sisa pepejal mengurangkan dari garis bawah. Masa yang terbuang dapat mengurangkan kecekapan dan meningkatkan kos tenaga kerja. Menganalisis bagaimana syarikat lain menangani peningkatan berterusan dan pengurangan sampah memberi anda akses kepada maklumat yang berlaku untuk perniagaan kecil anda, membantu anda kekal ramping dan menguntungkan.

Read More

Senarai Perniagaan Yang Mudah Memulakan

Memulakan perniagaan tidak harus menjadi proses yang sukar. Sebenarnya, terdapat banyak perniagaan yang mudah ditubuhkan. Di samping itu, banyak peluang ini memerlukan sedikit atau tidak ada wang permulaan. Sama ada seorang usahawan mencari pekerjaan sambilan untuk mendapatkan wang tambahan atau perubahan kerjaya yang lengkap, ada mudah untuk memulakan perniagaan yang tersedia untuk memenuhi pelbagai minat dan set kemahiran.

Read More

Cara Memulakan Perniagaan dengan Pantas & Mudah

Sebenarnya, memulakan atau menjalankan perniagaan jarang dilakukan dengan cepat atau mudah. Walau bagaimanapun, menguruskannya dari rumah anda sendiri dapat membantu anda menjimatkan wang semasa anda menguji permintaan pasaran untuk penawaran anda. Tambahan, jika tidak sesuai dengan keinginan anda, anda mungkin dapat membungkusnya semudah anda memulakannya.

Read More

Cara Mengukur Pertumbuhan Halaman Facebook

Atas usaha dan usaha yang anda masukkan ke dalam laman Facebook perniagaan anda, anda ingin mengetahui bahawa halaman tersebut terus berkembang. Halaman yang semakin meningkat bermaksud semakin banyak orang menyukai halaman anda dan lebih banyak orang berinteraksi dengannya. Dengan menggunakan Wawasan Halaman Facebook, anda dapat dengan mudah memetakan pertumbuhan halaman anda melalui suka, jangkauan halaman dan jumlah orang yang bercakap tentang halaman anda.

Read More

Cara Mengasingkan Pencetak MP210 Canon

Peranti PIXMA all-in-one Canon menggabungkan output yang dicetak dan disalin dengan input yang diimbas, menjadikannya tambahan berguna untuk persekitaran kerja pejabat anda. Canon PIXMA MP210 Photo All-in-One hampir tidak mempunyai bahagian yang boleh digunakan oleh pengguna. Sebenarnya, jika anda cuba membongkar dengan harapan dapat menggantikan kecerdasan DIY untuk perkhidmatan jaminan, anda boleh membatalkan jaminan anda.

Read More

Idea Katering Korporat

Sama ada anda menyampaikan makan tengah hari dalam kotak atau mengadakan perjumpaan besar untuk pesta percutian akhir tahun, katering korporat menawarkan peluang untuk keuntungan yang lumayan dan peluang untuk menjadi kreatif. Jauhkan perniagaan anda dari jalan biasa dengan sentuhan kreatif yang membezakan anda daripada liga pesaing dalam bidang perkhidmatan makanan.

Read More

Cara Menggariskan Teks di Dreamweaver CS3

Terdapat banyak cara untuk menjadikan bahagian teks di laman web syarikat anda menonjol dan menarik perhatian bakal pelanggan atau pelabur. HyperText Markup Language membolehkan anda meniru kaedah garis bawah mesin taip untuk menekankan atau menonjolkan teks menggunakan pasangan tag "" dan "". Alat penyuntingan Web Dreamweaver Creative Suite 3, bagaimanapun, memungkinkan anda menggarisbawahi teks tanpa perlu mengetik sama sekali kod HTML.

Read More

Cara Membuat Tetapan Proksi untuk Samsung Galaxy S4

Sekiranya anda menggunakan pelayan proksi untuk mengakses Internet dari pejabat anda, anda mungkin perlu mengkonfigurasi tetapan rangkaian secara manual pada Samsung Galaxy S4 anda. Telefon mungkin tidak dapat menyambung ke Internet secara automatik, jadi anda perlu memasukkan tetapan proksi secara manual.

Read More

Maklumat mengenai Cara Memulakan Agensi Temp

Agensi pekerjaan sementara memenuhi keperluan untuk perniagaan lain, baik dalam industri tertentu atau untuk tugas yang lebih umum seperti penyambut tetamu. Perniagaan anda memperoleh wang dari syarikat lain yang menggunakan pekerja sementara dari agensi anda. Pelanggan anda menjimatkan wang kerana mengambil pekerja sepenuh masa dan pekerja sementara anda mendapat pengalaman kerja.

Read More