Kategori: Panduan

Cara Menulis Penilaian Risiko untuk Bekerja di Penjagaan Anak

Penilaian risiko memastikan tempat penitipan anak selamat dan sihat untuk kakitangan, kanak-kanak dan ibu bapa. Sebilangan besar negeri memerlukan anda mematuhi syarat khusus yang dapat mengurangkan pelanggaran yang boleh menimbulkan risiko bahaya kepada kanak-kanak sebelum mengeluarkan lesen jagaan kanak-kanak.

Read More

Cara Menjual Dengan Nama Perundangan yang berbeza

Sekiranya anda memiliki perniagaan, mungkin ada kalanya anda ingin menjual produk atau perkhidmatan dengan nama yang berbeza. Sebagai contoh, anda mungkin mempunyai LLC yang berfungsi sebagai syarikat payung untuk pelbagai jenis perniagaan. Sekiranya anda menjual kedua-dua perkhidmatan berjalan kaki anjing dan pakaian vintaj, anda mungkin tidak mahu memasarkan keduanya dengan nama perniagaan yang sama.

Read More

Halangan untuk Masuk dalam Industri Perhiasan Runcit

Industri perhiasan runcit melayani pengguna secara langsung dengan aksesori fesyen yang dibuat dengan logam, batu dan permata paling berharga di dunia. Industri lama ini telah memenuhi hampir seluruh dunia yang tidak bertamadun, termasuk Amerika Syarikat, dan sebilangan kecil pemain terkenal yang sangat kuat menguasai industri ini.

Read More

Cara Mengira Kos Penggabungan

Tidak ada cara untuk membentuk syarikat tanpa membayar sesuatu. Sebenarnya, kebanyakan bentuk perniagaan termasuk syarikat liabiliti terhad dan perkongsian liabiliti terhad juga memerlukan proses dan bayaran pemfailan. Semasa anda menganggarkan kos memulakan perniagaan baru anda, anda tidak boleh mengabaikan kos penting ini.

Read More

Cara Menuntut Tempat Facebook

Tempat Facebook mewakili lokasi perniagaan tertentu. Apabila pengguna Facebook mengunjungi tempat perniagaan, dia boleh mendaftar masuk di peranti mudah alih dan memberi tag kepada rakan yang bersamanya. Tempat Facebook untuk perniagaan boleh dibuat oleh siapa saja, tetapi hanya pemilik perniagaan yang boleh menuntut tempat itu sebagai halaman.

Read More

Kelebihan & Kekurangan Jabatan Sumber Manusia

Sebagai pemilik perniagaan kecil, saatnya mungkin akan tiba ketika anda menghadapi keputusan sama ada untuk menambah jabatan sumber manusia yang berdedikasi, baik secara dalaman atau sumber luar. Menurut perunding pengurusan Ethan A. Menang, sebagai peraturan umum, apabila sebuah syarikat menjangkau 50 pekerja, peranan SDM perlu ditangani oleh lebih dari satu individu.

Read More

Peranti Apa yang Akan Berkomunikasi Dengan Router?

Router menerima paket data dan meneruskannya ke senarai destinasi yang diketahuinya. Destinasi ini boleh menjadi penghala lain, atau tujuan yang dimaksudkan dari komputer yang berkomunikasi melalui penghala. Penghala membantu menghubungkan rangkaian perniagaan secara geografi - memisahkan laman web, dan juga peranti yang disambungkan ke Internet.

Read More

Cabaran Komunikasi E-mel Perniagaan

Pengurus perniagaan hari ini kerap berkomunikasi dengan pekerja, pelanggan dan pihak berkepentingan mereka melalui e-mel. Walaupun komunikasi e-mel cepat dan dapat dihantar dari PC, telefon atau peranti mudah alih lain dengan mudah, pengurus menolak e-mel untuk cabaran yang diajukan oleh syarikat besar dan kecil.

Read More

Apa Kelebihan dan Kekurangan Menyelaraskan Entri?

Penyesuaian penyesuaian adalah keperluan berkala untuk sistem perakaunan berasaskan akruan. Kelebihannya ialah buku ini tetap teratur dan buku itu sesuai dengan pendapatan dan kos dengan tempoh di mana anda memperoleh atau menanggungnya. Kelemahan utama adalah bahawa ia memerlukan kerja tambahan berbanding dengan yang diperlukan untuk perakaunan berasaskan tunai.

Read More

Apakah Beberapa Soalan Yang Perlu Ditanyakan Pengurus kepada Pekerja Semasa Mereka Memberi Notis Mereka?

Malah pengunduran diri seorang pekerja dari perniagaan kecil boleh mempengaruhi rancangan perniagaan segera. Ini boleh menyebabkan kelewatan sekiranya anda mempunyai tarikh akhir dan membiarkan anda tanpa pekerja yang mencukupi untuk membuat liputan sehingga anda menggaji seseorang yang baru. Pemergian pekerja yang disayangi juga dapat menurunkan semangat pekerja anda yang lain.

Read More

Cara Menambah Kunci Lesen ke LastPass

Walaupun LastPass kebanyakannya terkenal dengan kemampuan menyimpan kata laluan laman web, itu tidak dapat dilakukan oleh semua program, berkat ciri Secure Notes. Dengan menggunakan ciri Nota Selamat, anda boleh memasukkan maklumat berdasarkan teks, seperti kunci lesen untuk program lain, ke dalam peti besi LastPass anda.

Read More

Cara Memulakan Salun Kanak-kanak

Perkhidmatan salun kanak-kanak menyumbang hanya 10 peratus dari pasaran salon umum di milenium, tetapi pasaran berpotensi yang belum dimanfaatkan terus menarik francais baru dan salun bebas. Perniagaan penjagaan diri khusus ini memerlukan perkhidmatan salun untuk memenuhi pasaran belia, serta menarik minat ibu bapa dan penjaga.

Read More

Cara Memasarkan Fads

Fads bergerak lebih pantas daripada kekuatan pasaran biasa. Mereka berubah-ubah dan seolah-olah meletup ke tempat kejadian entah dari mana, tanpa amaran dan tanpa masa untuk persiapan. Fesyen boleh menjadi pengaruh kuat terhadap pembelian pengguna dan bahkan dapat menggerakkan seluruh industri ke arah baru, setidaknya untuk satu waktu.

Read More

Kaedah Kreatif untuk Mengikat Buku

Seni mengikat buku dicabar oleh teknologi yang membolehkan anda membaca hampir semua buku secara elektronik. Nasib baik, bagi pencinta buku yang masih menghargai nuansa buku yang bagus, ada cara kreatif untuk membuat buku. Walaupun anda mungkin tidak mempunyai semua bahan yang diperlukan di rumah anda, anda boleh mendapatkannya di kedai runcit tempatan, dan anda boleh mengikat buku di rumah anda.

Read More

Cara Menjana Wang Dari Silkscreening

Walaupun biasanya dikaitkan dengan kemeja-t, kemasan sutera, juga dikenal sebagai sablon, merupakan media yang sesuai untuk produk lain. Beri idea untuk memaksimumkan pengalaman pelanggan anda sambil mengingati matlamat jangka panjang anda. Anda mungkin mendapat keuntungan dalam mencetak beg makan tengah hari untuk sekolah rendah, apron untuk rantai restoran atau hoodie, beg wol dan baju sejuk untuk pasukan bola keranjang tempatan.

Read More

Cara Meningkatkan Pengetahuan Produk Pekerja

Terdapat beberapa sifat pada pekerja anda yang sangat sukar untuk diubah. Latihan mengenai keperibadian, penampilan dan perangai boleh mencabar pengurus yang terbaik. Anda boleh, bagaimanapun, mengajar pengetahuan produk kepada kebanyakan pekerja. Walaupun pengetahuan produk pekerja mesti disaring melalui kemahiran insaniah yang baik seperti komunikasi dan empati, itu adalah bahagian penting dalam sebarang pekerjaan.

Read More

Contoh Kegagalan Perniagaan Strategik

Mantra perniagaan Amerika adalah pertumbuhan. Pemimpin perniagaan menggunakan pelbagai strategi seperti membeli persaingan dan menginovasi produk. Walau bagaimanapun, keadaan menjadi salah sepanjang masa, mengakibatkan penghapusan besar, kemuflisan dan perniagaan ditutup, apatah lagi penghinaan orang ramai.

Read More

Kekurangan Quicken

Quicken menelusuri sejarahnya pada tahun 1983, ketika pelajar Universiti Stanford Scott Cook dan Tom Proulx pertama kali membuat aplikasi perisian untuk membantu orang mengautomasikan kewangan mereka. Sejak itu, program ini menjadi perisian kewangan peribadi terlaris dalam sejarah, menurut pembangunnya, Intuit.

Read More

Bagaimana Mengenal pasti Bagaimana Sekiranya Ada Masalah Tanggungjawab Etika & Sosial Mungkin Muncul dalam Perniagaan

Kod etika dan tanggungjawab sosial yang bertulis adalah titik permulaan yang baik untuk mengubah budaya korporat menjadi dasar syarikat formal. Bersama dengan cita-cita pernyataan visi, kod bertulis menentukan prinsip dan amalan yang dipercayai oleh perniagaan anda. Langkah pertama adalah mengenal pasti masalah yang wujud atau mungkin timbul dalam perniagaan atau komuniti anda.

Read More

Garis Panduan Kerajaan untuk Amalan Etika di Syarikat Swasta

Syarikat swasta adalah perniagaan kecil atau sederhana yang dimiliki secara peribadi oleh pengusaha, perkongsian atau segelintir pelabur. Walaupun syarikat swasta tidak diharuskan bersikap telus seperti syarikat awam, kebanyakan garis panduan kerajaan adalah sama tanpa mengira ukuran syarikat untuk melindungi pengguna, pekerja dan pelabur.

Read More

Apakah Kos Pengangkutan yang Berpatutan?

Sekiranya anda seorang pengusaha yang merancang untuk memulakan perniagaan baru, penghantaran produk kepada pelanggan anda mungkin merupakan sebahagian daripada rancangan perniagaan anda. Industri kargo deregulasi dengan berlakunya Akta Pengangkut Motor pada tahun 1980. Tujuannya adalah untuk meningkatkan persaingan dan dengan itu menurunkan biaya pengangkutan.

Read More

Cara Mengurus dan Mengaudit Kad Perolehan Korporat

Prinsip perakaunan No. 1 yang diterima umum melarang pemilik perniagaan kecil untuk mencampurkan dana peribadi dan perniagaan. Kad perolehan korporat - yang untuk perniagaan kecil lebih kerap kad kredit perniagaan - adalah penyelesaian yang memberikan faedah selain memastikan perniagaan mematuhi garis panduan GAAP.

Read More

Petua Menjadi Pemilik-Operator

Pemilik-pengendali pada dasarnya adalah pemilik tunggal, atau perniagaan satu orang di mana pemiliknya juga menjalankan operasi harian syarikatnya. Pemilik-pemilik mempunyai hak untuk membuat semua keputusan mengenai perniagaan tersebut, tanpa input daripada orang lain seperti rakan kongsi atau lembaga pengarah.

Read More

Asas Pengurusan Kontrak

Pemilik perniagaan mempunyai fungsi penting untuk bermain ketika menguruskan kontrak yang mereka buat dengan vendor, pelanggan dan pekerja. Bidang pengurusan kontrak bertujuan untuk memberikan kerangka garis besar petua dan alat untuk membantu pengurus dalam merundingkan syarat, menulis kontrak, memastikan kepatuhan dan melaporkan hasil.

Read More

Cara Mengiklankan Tanah Anda untuk Memburu

Terdapat beberapa kaedah yang tersedia untuk mengiklankan tanah pemburuan anda kepada pemburu. Dari iklan cetak hingga pos Internet, mengiklankan tanah perburuan anda tidak semestinya mahal atau memakan masa. Dengan mempertimbangkan pilihan anda dengan teliti dan melakukan penyelidikan, anda dapat menjangkau khalayak sasaran anda tanpa menghabiskan banyak wang untuk berjaya memasarkan tanah pemburuan anda untuk disewa atau dijual.

Read More

Mengapa Nota Janji Penting Diantara Rakan & Keluarga

Perniagaan kecil yang baru dimulakan mungkin menghadapi masalah untuk mendapatkan pinjaman, jadi tidak jarang pemilik perniagaan kecil mendapatkan sebahagian pembiayaan awalnya dari keluarga dan rakan-rakannya. Sekiranya anda mengikuti jalan ini untuk membiayai perniagaan anda, satu langkah penting yang harus anda ambil ialah membuat nota janji yang menyatakan dengan jelas jumlah pinjaman dan syarat pembayaran.

Read More

Cara Membuka Tempat Pencuci mulut

Sekiranya anda memilih untuk memfokuskan perniagaan anda pada kemerosotan, anda perlu memenuhi keperluan untuk perayaan dan kemewahan lebih baik daripada pesaing anda. Lakukan penyelidikan pasaran untuk mengenal pasti keperluan dalam komuniti anda. Fokus pada pasaran sasaran anda pada setiap peringkat proses tempat pencuci mulut.

Read More

Cara Menggunakan Alat Persaingan Google AdWords

Sistem AdWords Google dapat membawa lalu lintas ke laman web perniagaan anda. Namun, sebelum melancarkan kempen AdWords anda, sangat penting untuk meneliti persaingan anda. Alat Kata Kunci Google AdWords membolehkan anda mengetahui berapa banyak orang yang mencari kata kunci yang relevan dengan perniagaan anda dan menentukan sama ada banyak perniagaan lain bersaing untuk kata kunci yang sama.

Read More

Manfaat Perniagaan dari Rumah

Jumlah perniagaan dari rumah telah meningkat kepada lebih daripada 38 juta isi rumah, menurut statistik Home Business Magazine dan Banci AS pada tahun 2010. Kadar pengangguran di AS, menurut MSNBC, meningkat dari 4.7 peratus kepada 9.4 peratus antara Mei 2007 dan Mei 2009, tetapi Internet dan teknologi yang berkembang pesat menjadikan kerja dari rumah lebih mungkin daripada sebelumnya.

Read More

Bagaimana Membina Saluran Jualan dalam Teknologi

Syarikat teknologi menjual produk dan perkhidmatan kepada pengguna dan pelanggan perniagaan melalui saluran langsung, seperti pasukan penjualan atau laman web e-dagang, dan saluran tidak langsung, seperti pengedar atau peruncit. Pilihan saluran bergantung pada jumlah pelanggan, lokasi mereka dan sumber penjualan syarikat teknologi.

Read More

Cara Menghubungkan Laman Web ke SQLite

Semasa mengembangkan laman web untuk perniagaan anda di pelayan anda sendiri, anda mungkin harus berurusan dengan pengaturcaraan pangkalan data dan menggunakan data pangkalan data di laman web anda. Menggunakan bahasa pengaturcaraan sumber terbuka percuma seperti PHP membolehkan anda menyambung ke pangkalan data seperti SQLite.

Read More

Perkara Utama yang Perlu Dicari dalam Perunding Pemasaran

Perunding pemasaran penting untuk perniagaan kecil kerana mereka menawarkan pemikiran segar, nasihat objektif mengenai strategi pemasaran dan pengalaman memberikan hasil yang berjaya untuk pelbagai syarikat di berbagai sektor pasar. Perunding pemasaran dapat membantu anda meningkatkan prestasi pemasaran anda, mendapatkan hasil yang lebih baik dari anggaran pasaran anda, membawa anda ke sektor pasar baru yang menguntungkan atau bahkan bertindak sebagai jabatan pemasaran luar anda.

Read More

Kelemahan Pemasaran Brosur

Walaupun brosur boleh menjadi cara yang berjaya bagi perniagaan untuk memasarkan produk dan perkhidmatan mereka dan meningkatkan kesedaran masyarakat tentang syarikat mereka, mereka mempunyai kekurangan. Sebagai pemilik perniagaan, anda mesti memutuskan apakah ini menghalang apa yang ingin dicapai oleh syarikat anda melalui pemasarannya.

Read More

Bagaimana Memasukkan Dalam Negeri yang Anda Tidak Tinggal

Menggabungkan perniagaan adalah keputusan yang bijak bagi pemilik perniagaan yang ingin memperluaskan operasi mereka, membawa lebih banyak modal, dan mempunyai kehadiran rasmi sebagai syarikat, perkongsian terhad, atau syarikat dengan tanggungan terhad. Semasa menggabungkan perniagaan di luar negeri, perniagaan anda akan disebut sebagai syarikat asing di setiap negeri kecuali negeri yang diperbadankan.

Read More

Perniagaan Hebat untuk Dimulakan di Bandar Kecil

Bandar kecil dapat memberikan kualiti hidup yang lebih baik dan kurang kesesakan daripada bandar besar. Bagi pengusaha baru, mereka juga dapat menawarkan pelbagai peluang perniagaan yang berpotensi. Sebahagian besarnya, idea perniagaan yang bagus untuk bandar kecil anda akan bergantung pada keperluan warganegara dan betapa mereka menerima idea-idea baru, jadi perlu untuk mengenali bandar anda dengan baik sebelum melancarkan idea anda.

Read More

Undang-undang Cukai Korporat mengenai Bonus

Syarikat dan jenis syarikat lain biasanya membayar gaji atau upah tunai kepada pekerja untuk perkhidmatan yang diberikan, tetapi dalam beberapa kes, pekerja mungkin menerima pembayaran sekaligus yang disebut bonus. Bonus adalah cara biasa yang diberikan oleh syarikat dan organisasi lain sebagai pengurus dan pekerja lain untuk berprestasi pada tahap tinggi.

Read More

Cara Memperoleh Hak & Hak Kontrak kepada Harta Tanah

Undang-undang negeri mengatur harta dan hak kontrak yang dimiliki oleh individu ke atas harta tanah mereka. Semua negeri telah menggunakan undang-undang umum mengenai penipuan, yang mensyaratkan bahawa kontrak yang berkaitan dengan penjualan atau pemindahan harta tanah dinyatakan dalam instrumen bertulis.

Read More

Cara Mendapatkan Foto HTML untuk Dipaparkan di Craigslist

Craigslist membolehkan anda memaparkan foto dari laman web yang dihoskan secara luaran menggunakan kod HTML. Dengan menggunakan kaedah ini, had had ukuran 300 x 300 piksel yang dikenakan pada foto yang diimport secara langsung ke Craigslist, dan membolehkan anda menambahkan seberapa banyak gambar yang diperlukan untuk menyampaikan mesej anda.

Read More

Bagaimana saya membuka perniagaan insurans?

Menurut Financial Web.com, ada langkah-langkah yang perlu diambil oleh seorang pengusaha sebelum membuka perniagaan insurans atau memulakan agensi broker insurans, termasuk tetapi tidak terbatas pada: pergi ke sekolah insurans; dan mendapat lesen. Tidak kira latar belakang dan pengalaman anda, anda perlu menyelesaikan beberapa langkah untuk menjadi penyedia maklumat insurans yang dilindungi undang-undang dan dilindungi secara peribadi.

Read More

Cara Membuat Imej yang Boleh Diklik untuk Craigslist atau Flickr

Posting di Craigslist membenarkan HTML, yang bermaksud bahawa anda dapat memformat teks, memasukkan pautan dan menyematkan media untuk meningkatkan iklan perniagaan anda. Walaupun anda tidak dapat menambahkan pautan ke gambar yang anda muat naik ke Craigslist, anda boleh menambahkan pautan ke gambar yang disematkan HTML.

Read More

Perunding Media Sosial Jump-Start Houston Strategi Perniagaan

Definisi luas media sosial dan kecepatan di mana ia berkembang boleh menyebabkan salah faham mengenai apa itu, dan kekecewaan dan kekeliruan tentang bagaimana berinteraksi dengannya. Bukan sekadar kata kunci Internet, jangkauan media sosial merangkumi hampir semua aspek kehidupan. Ringkasnya, ia menyebarkan maklumat secara sosial.

Read More

Saya Lupa Kata Laluan ke Pelayan ColdFusion 9 saya

ColdFusion merangkumi papan pemuka yang digunakan untuk menubuhkan pelayan ColdFusion. Anda boleh mengubah fail konfigurasi XML menggunakan akaun pentadbir Windows untuk menetapkan semula pelayan dan meminta kata laluan baru. Ini tidak memulihkan kata laluan asal anda, tetapi memberi anda peluang untuk membuat kata laluan baru.

Read More

Cara Memberitahu Pekerja untuk Menunjukkan Nilai Etika Teras

Syarikat yang menunjukkan komitmen terhadap nilai cenderung mempunyai prestasi yang lebih baik dan hubungan yang lebih baik dengan pekerja, pembekal dan masyarakat daripada yang tidak, menurut bekas profesor dan pengarang sekolah perniagaan Curtis Verschoor. Memastikan pekerja menunjukkan nilai-nilai tersebut dan memasukkannya ke dalam kehidupan seharian mereka boleh mencabar.

Read More

Penyelesaian Akaun Pedagang

Banyak perniagaan kecil mendapati bahawa menawarkan pelanggan pilihan untuk membayar dengan kad kredit mempunyai beberapa kelebihan, seperti kemudahan untuk pelanggan dan peningkatan penjualan untuk perniagaan mereka. Pemilik perniagaan yang memilih untuk melakukannya memerlukan perkhidmatan penyedia akaun pedagang.

Read More

Potongan Cukai untuk Pekerja Restoran

Bekerja di restoran dapat memberi anda upah yang lebih baik daripada banyak jenis pekerjaan lain, tetapi sifat pekerjaan restoran dapat menyebabkan anda menanggung beberapa perbelanjaan peribadi. Walau bagaimanapun, anda boleh menuntut potongan untuk sebahagian daripada perbelanjaan ini pada penyata cukai anda.

Read More

Cara Mengira Perbelanjaan Operasi bagi Syarikat Reka Bentuk Kecil

Perbelanjaan operasi boleh masuk ke dalam pelbagai kategori untuk syarikat reka bentuk kecil, dari kemudahan overhed hingga perbelanjaan buruh dan kos perjalanan. Memahami cara mengira perbelanjaan operasi untuk firma reka bentuk adalah penting untuk mengawal kos anda dan mengekalkan keuntungan. Sebagai perniagaan perkhidmatan, pereka cenderung mendapati bahawa overhead, tenaga kerja, cukai, yuran dan input habis-habisan merangkumi sebahagian besar perbelanjaan operasi mereka.

Read More

Bagaimana Memulakan Perniagaan Kitar Semula di Texas

Memulakan perniagaan kitar semula dan pengumpulan sampah mungkin terbukti menguntungkan jika anda dapat memperoleh harga yang cukup tinggi untuk bahan-bahan yang anda rancangkan untuk dikitar semula. Dalam menjalankan perniagaan kitar semula, anda mungkin hanya memusatkan perhatian pada koleksi, atau anda juga boleh menggunakan kitar semula yang sebenarnya.

Read More

Cara Memasarkan Perniagaan Katering Kopi Bergerak

Penggemar kopi mungkin bersedia melakukan perjalanan untuk mendapatkan minuman kegemaran mereka, tetapi sebagai perniagaan katering kopi mudah alih, anda malah membawa minuman itu kepada mereka. Memasarkan perniagaan anda memerlukan pendekatan serampang dua mata. Anda perlu meyakinkan bakal pelanggan anda bahawa katering kopi mudah alih memenuhi keperluan mereka, dan kemudian membuat mereka melihat bahawa syarikat khusus anda adalah pilihan terbaik untuk pekerjaan tersebut.

Read More

Idea Pemasaran E-mel untuk Pemilik Restoran

Pemasaran e-mel adalah alat promosi kos rendah yang boleh digunakan oleh restoran dari semua saiz untuk mendapatkan mesej yang disasarkan terus kepada pelanggan. Walaupun tidak ada yang ingin mendapatkan lebih banyak sampah di peti masuk mereka, orang menikmati maklumat dan potongan yang berguna - terutamanya pengguna yang menunjukkan minat terhadap syarikat anda.

Read More

Bolehkah Droid Mengakses Aplikasi yang Sama dengan iPhone?

The Droid, oleh Motorola, adalah telefon pintar Android yang menerima aplikasi dari Android Market. Sehingga Ogos 2011, Android Market mengandungi kira-kira 250,000 aplikasi. Sebilangan besar dari mereka membawa tajuk yang sama dengan versi kedai aplikasi, tetapi boleh sangat berbeza. Droid tidak dapat mengakses aplikasi iPhone secara langsung, kerana mereka menggunakan format yang berbeza.

Read More

Kesan pada Pendapatan Pra-Cukai dari Inventori yang Dilebih-lebihkan

Sekiranya perniagaan anda mesti menguruskan inventori, anda mungkin menghadapi situasi yang menyebabkan anda salah nilai nilai inventori anda. Inventori yang berlebihan boleh timbul dari pelbagai sebab, termasuk pengiraan yang tidak tepat, anggaran yang tidak tepat, kerosakan atau pencurian yang tidak dapat dikesan dan, dalam beberapa kes, dasar pengurusan.

Read More

Terminologi Penilaian Pekerja

Penilaian pekerja, juga dikenali sebagai penilaian prestasi, memberi peluang kepada majikan dan pekerja untuk komunikasi langsung. Majikan menggunakan penilaian untuk menyatakan pendapat mengenai prestasi kerja seseorang pekerja, sementara pekerja menggunakan peluang ini untuk menilai peranan mereka dalam organisasi dan menilai hubungan mereka dengan majikan.

Read More

Cara Mengesan Makanan Pekerja di Restoran

Ketika pekerja restoran berehat, mereka sering memutuskan untuk memesan makanan di restoran. Walaupun kebanyakan pemilik restoran tidak mempunyai masalah dengan pekerja makan semasa bekerja, makanan pekerja boleh menyebabkan inventori berkurang dan kos makanan meroket jika tidak dijejaki dengan betul.

Read More

Duta Jenama vs Penaja

Duta dan penaja jenama adalah dua pendekatan pemasaran yang berbeza dengan tujuan yang sama untuk menyebarkan kesedaran mengenai jenama tertentu. Duta jenama berpendapatan teratas biasanya merupakan wakil selebriti atau profesional pemasaran yang dikaitkan dengan jenama melalui media massa dan pemasaran dari mulut ke mulut.

Read More

Bagaimana Syarikat Harus Menanggapi Pelanggaran Keselamatan

Kemungkinan pelanggaran keselamatan merupakan keprihatinan nyata bagi perniagaan dari semua ukuran, termasuk perniagaan kecil. Sama ada anda melayani 100 pelanggan atau 1 juta pelanggan, bagaimana anda bertindak balas terhadap pelanggaran keselamatan dapat memberi kesan jangka panjang terhadap reputasi perniagaan, dan dapat mempengaruhi tingkat kepercayaan pelanggan terhadap syarikat ke depan.

Read More

Mengapa Anda Perlu Tahu Bagaimana Membaca Penyata Kewangan?

Penyata kewangan memberi gambaran kepada pemilik perniagaan mengenai prestasi syarikat mereka. Adalah penting bagi pemilik perniagaan untuk memahami cara membaca penyata kewangan. Jika tidak, pemiliknya tidak akan tahu sama ada syarikat itu menguruskan wangnya dengan bijak. Penyata Kewangan 101 Tiga penyata kewangan utama adalah kunci kira-kira, penyata aliran tunai dan penyata pendapatan.

Read More

Bagaimana Membiayai Francais

Menjamin francais boleh menjadi salah satu cara untuk anda menuju ke arah keusahawanan, kerana jalan yang dilalui dengan baik telah ditetapkan sebelum anda. Daripada harus bergantung pada bakat dan gaya perniagaan anda sendiri, francais membolehkan para usahawan membeli strategi perniagaan yang terbukti dan menikmati sokongan francaisi dan ibu pejabat korporat yang serupa.

Read More

Etika Faks

Menghantar bahan perniagaan melalui faks telah banyak dikomputerkan, walaupun peraturan etika komunikasi perniagaan masih berlaku. Ini untuk memastikan persembahan profesional dan faks anda sampai kepada penerima yang dimaksudkan dan maklumat sulit dirahsiakan. Etika faks juga membantu menetapkan peraturan dan garis panduan dalaman untuk membantu melancarkan proses faks.

Read More

Cara Melancarkan Program Dari Pautan Web

Bergantung pada jenis fail yang dirujuk oleh pautan Web, penyemak imbas web tidak selalu dapat membuka fail sendiri. Dalam kes seperti ini, penyemak imbas Web anda akan meminta anda memilih program untuk membuka fail dari senarai. Sekiranya anda sering perlu membuka fail dari pautan Web di komputer perniagaan anda, perlu memilih program yang akan dilancarkan setiap masa boleh membosankan.

Read More

Mengapa Pengurus Kanan Tidak Bersedia Mendelegasikan?

Beberapa pengurus kanan gagal menyedari bahawa belajar untuk mendelegasikan dapat menjadikan mereka pengurus yang lebih baik dan memastikan orang-orang yang diawasinya terlibat dalam pekerjaan mereka. Pengurus kanan bahkan boleh melihat perwakilan sebagai alat yang meningkatkan kerjaya pekerja bawahan, sementara menjadikan pengurus kurang penting bagi syarikat mereka.

Read More

Cara Membangunkan Pernyataan Misi untuk Organisasi Bukan Untung

Pernyataan misi anda adalah salah satu komunikasi terpenting yang akan anda tulis untuk organisasi bukan untung anda. Ini memberitahu orang yang tidak dikenali dengan organisasi anda tentang apa yang anda mahukan hanya dalam beberapa ayat. Membuat pernyataan misi anda cemerlang adalah penting, kerana anda akan menggunakannya dalam cadangan pembiayaan, bahan promosi dan dalam hubungan masyarakat organisasi anda.

Read More

Adakah Aset Tidak Berwujud Di Neraca Dari Tahun ke Tahun?

Aset tidak ketara adalah sumber yang memberikan keuntungan kepada perniagaan kecil anda lebih dari setahun, tetapi tidak mempunyai kehadiran fizikal. Contoh aset tidak ketara termasuk hak paten dan hak francais. Sebuah syarikat melaporkan beberapa, tetapi tidak semua, aset tidak ketara di bahagian aset pada kunci kira-kira.

Read More

Cara Nudge pada PowerPoint untuk Mac

PowerPoint sarat dengan ciri-ciri untuk membuat dan mengedit persembahan slaid profesional untuk digunakan dalam sebarang senario dari ruang dewan ke bilik ballroom. Setelah persembahan anda selesai, anda mungkin perlu mengemas dan memindahkan objek secara bertahap dengan gangguan minimum pada slaid.

Read More

Cara Mengeluarkan Maklumat Sensitif Dari Mesin Penyalin

Semasa menyalin dokumen, anda perlu melakukan lebih daripada sekadar mengeluarkan sekeping kertas untuk melindungi maklumat sensitif daripada jatuh ke tangan yang salah. Mesin fotokopi digital moden mengandungi cakera keras seperti komputer, yang membolehkan mereka menyimpan gambar setiap dokumen yang pernah diimbas.

Read More

Cara Menentukan Aliran Tunai Operasi untuk Tahun Pertama

Menilai aliran tunai operasi anda pada akhir tahun pertama perniagaan anda adalah mustahak untuk memastikan anda berada di landasan yang betul. Angka ini menunjukkan berapa banyak wang hasil aktiviti utama perniagaan anda hasilkan atau hilang, dan seberapa baik perniagaan kecil anda menjana wang tunai secara dalaman tanpa bergantung pada wang luar.

Read More

Cara Membuat Sandaran Microsoft Entourage

Untuk pengguna Mac dalam persekitaran korporat, anda boleh menggunakan aplikasi Microsoft Entourage untuk menyambung ke pelayan Exchange pusat syarikat anda. Rombongan dapat menangani pelbagai jenis data, termasuk e-mel, kalendar, kenalan dan tugas. Untuk memastikan bahawa semua data Entourage anda selamat, pilihan sandaran terbaik adalah mengeksport data anda ke cakera keras luaran dalam fail arkib Entourage.

Read More

Cara Melakukan Huruf Modal di BlackBerry

BlackBerry anda membolehkan anda menghantar e-mel dan mesej teks kepada rakan sekerja dan rakan. Kemungkinan besar kenalan anda, terutama penyelia profesional anda, menghargai mesej yang ditulis dengan baik. Memanfaatkan huruf yang betul dalam mesej anda menjadikannya lebih mudah dibaca dan difahami.

Read More

Cara Menghapus Invois yang Belum Dibayar dalam Pemilikan Tunggal

Walaupun usaha terbaik anda untuk mengumpulkan di setiap akaun tertunggak, hak milik tunggal anda - seperti hampir setiap perniagaan - akan mempunyai beberapa penjualan kredit yang tidak dapat dikutip. Hutang tertunggak perlu dihapuskan setelah akaun tersebut dianggap sebagai hutang lapuk, dan anda boleh menggunakan salah satu daripada dua kaedah untuk merekod penghapusan ini.

Read More

Menangani Masalah Sikap dalam Sumber Manusia

Masalah sikap pekerja didasarkan pada faktor organisasi atau peribadi, yang bermaksud tingkah laku boleh datang dari ketidakpuasan pekerja dengan organisasi atau kerana konflik antara pekerja sendiri atau dengan penyelia. Apabila kakitangan sumber manusia mengetahui punca sikap pekerja, mereka dapat mengatasi dan menyelesaikan masalah di tempat kerja dengan berkesan.

Read More

Bagaimana Integriti Diukur Sepanjang Perniagaan?

Perbezaan antara yang benar dan yang salah adalah asas kehidupan. Integriti ditakrifkan sebagai memilih perkara yang betul, walaupun pilihan itu menghasilkan akibat yang tidak menyenangkan. Perniagaan yang berintegriti menunjukkan kejujuran, moral dan kualiti dalam produk, perkhidmatan dan tindakannya.

Read More

Cara Memulakan Kedai Buku & Bakeri

Menggabungkan cinta buku dengan suasana kafe kecil adalah gabungan aktiviti yang sempurna. Kedai buku dan kedai roti menawarkan dua perniagaan yang berbeza di satu lokasi. Pada masa yang sama, menjalankan perniagaan makanan dan operasi produk runcit adalah dua usaha yang sangat unik. Selain itu, ada beberapa langkah tambahan yang perlu anda ambil untuk menyajikan makanan di lokasi anda.

Read More

Saya Tidak Dapat Menambah Pencetak Port TCP / IP Baru pada Windows Vista

Windows Vista menggunakan protokol TCP / IP untuk berkomunikasi dengan pencetak yang disambungkan ke rangkaian perniagaan anda. Sistem operasi memerlukan beberapa fail sistem dan nilai pendaftaran untuk membuat sambungan jauh dengan pencetak; jika salah satu fail atau entri ini dihapus atau rosak, OS tidak akan membenarkan anda menambah port TCP / IP baru.

Read More

Prosedur Simpan Jual Stroberi

Prosedur yang diusahakan oleh kedai runcit atau penjual untuk meletakkan produk segar, termasuk strawberi, di rak untuk pengguna adalah proses yang rumit. Ia memerlukan senarai panjang perincian pemeriksaan, langkah-langkah pembasmian mikroba dan keperluan insurans liabiliti. Kegagalan memenuhi satu standard untuk pemeriksaan selamat terhadap produk segar berpotensi mengakibatkan penyakit pengguna atau kematian.

Read More

Cara Menangani Bragger di Tempat Kerja

Pergi bekerja setiap hari dan mendengar tentang kehidupan indah rakan sekerja anda, ulasan prestasi yang hebat atau bagaimana dia membuat makanan terbaik dapat dengan cepat meresahkan saraf anda. Rakan sekerja yang sombong, walaupun tidak selalu sengaja, kelihatan egois dan fokus pada dirinya sendiri.

Read More

Cara Menghapus Alamat IP DNS Pendua

Sekiranya perniagaan anda mempunyai komputer yang tersambung ke Internet melalui penghala jalur lebar, anda mungkin terbiasa dengan mengkonfigurasi tetapan IP di Windows. Semasa menyambung ke rangkaian, setiap komputer menerima alamat IP yang unik, tetapi itu bukan satu-satunya alamat yang diperlukan untuk mengakses Internet: Windows juga mesti menyambung ke pelayan Perkhidmatan Nama Domain.

Read More

Cara Menggunakan Teknologi untuk Berfungsi Dengan Lebih Berkesan

Selama beribu-ribu tahun, peniaga dan peniaga menggunakan teknologi untuk menjadikan kehidupan mereka lebih mudah. Mesin minyak zaitun kuno memberikan bukti bahawa pedagang dari ribuan tahun yang lalu meningkatkan pengeluaran mereka dengan menggunakan teknologi terkini. Pedagang saham menggunakan pita detik 140 tahun yang lalu untuk meningkatkan kualiti maklumat mereka.

Read More

Cara Memperoleh Pelanggan untuk Agensi Bakat

Anda mungkin pernah mendengar bagaimana selebriti menggerutu kerana 10 peratus daripada gaji mereka diberikan kepada ejen bakat; itu lawak lama. Tetapi dalam industri hiburan yang terlalu banyak penduduk, seorang ejen sering bekerja sangat keras untuk mencari peranan atau tawaran yang selamat untuk pelanggannya.

Read More

Pekerjaan Vs. perantisan

Perniagaan mencipta pekerjaan untuk memenuhi keperluan operasi harian mereka. Setiap pekerjaan mempunyai tajuk, tugas dan tanggungjawab, julat gaji dan kelayakan calon. Walaupun fokus utama pekerjaan adalah pekerjaan yang dilakukan untuk perniagaan, fokus utama perantisan adalah latihan yang diberikan kepada seseorang individu.

Read More

Jangkaan Produktiviti untuk Penjual Jualan

Menetapkan standard produktiviti untuk wakil jualan adalah proses subjektif. Menentukan nombor penjualan penutup yang boleh diterima bergantung pada langkah-langkah dalam kitaran penjualan syarikat anda, produk yang dijual oleh perniagaan anda dan latihan keseluruhan setiap wakil penjualan. Meningkatkan jangkaan produktiviti boleh menjadi proses yang lambat, memerlukan kenaikan tambahan untuk memastikan perwakilan penjualan tetap fokus dan bekerja keras.

Read More

Apakah Pembiayaan Penjual yang Mencairkan Sendiri?

Dalam banyak kes, pembiayaan terbaik yang tersedia semasa anda membeli bangunan untuk perniagaan kecil anda adalah pembiayaan yang berasal dari penjual. Pembiayaan penjual sering membawa syarat unggul dan pelaksanaan lebih cepat daripada pembiayaan tradisional. Sekiranya anda dapat menemuinya, pembiayaan penjual yang juga melikuidasi diri akan menjimatkan anda daripada membuat pembayaran dan membiayai semula belon di masa hadapan.

Read More

Cara Membuat Gelembung Ucapan di InDesign CS5

Anda boleh menggunakan InDesign untuk membuat dokumen digital seperti ebook, portfolio dan dokumen PDF. Anda boleh menggunakan alat pembuatan dokumen program untuk membuat bentuk khusus agar teks anda muncul di dalamnya. Sebenarnya, anda boleh membuat gelembung ucapan, yang sering digunakan dalam novel grafik dan komik, hanya dalam beberapa langkah.

Read More

Cara Memasarkan Pembukaan Besar Melalui Media Sosial

Pembukaan besar yang berjaya dapat menentukan tahap untuk usaha perniagaan yang menguntungkan, tetapi memasarkan acara dengan betul adalah perlu untuk memastikannya dapat dilaksanakan dengan baik. Ini dibuat lebih sukar oleh perubahan sifat media dan peningkatan keperluan untuk mengekalkan kehadiran dalam talian.

Read More

Cara Menyematkan Buku Tamu dalam HTML Menggunakan Microsoft Expression

Banyak laman web perniagaan menggunakan beberapa jenis kod yang membolehkan pengunjung memberi komen mengenai artikel atau kandungan lain yang disiarkan di laman web tersebut. Walau bagaimanapun, agak sedikit laman web syarikat yang mempunyai halaman atau kawasan yang mendorong pengunjung meninggalkan komen mengenai laman web atau perniagaan secara umum.

Read More

Cara Menambah Kumpulan Facebook ke Flipboard

Anda boleh menambahkan kumpulan Facebook anda ke Flipboard pada iPad anda. Semasa Flipboard melancarkan versi pertama pada tahun 2010, ia hanya menyokong akaun Facebook dan kemas kini dari rakan anda. Pada masa penerbitan, Flipboard menyokong kumpulan, halaman dan tetapan khusus lain untuk Facebook. Papan Terbalik Flipboard adalah aplikasi iPad percuma yang membolehkan anda menyambungkan akaun rangkaian sosial anda, seperti Facebook, Twitter dan LinkedIn.

Read More

Kelebihan & Kekurangan Logo Allusive

Logo yang boleh digunakan boleh membezakan perniagaan daripada pesaingnya atau membuat pengguna bingung dengan apa yang dijual oleh pemiliknya. Logo yang tidak berguna menimbulkan cabaran kerana hubungan mereka dengan syarikat hanya bersifat simbolik. Oleh itu, diperlukan lebih banyak usaha untuk membuat hubungan di fikiran pelanggan antara logo dan produk dan perkhidmatan syarikat.

Read More

Cara Membeli Francais: Rancangan Perniagaan & Pemasaran

Perniagaan francais memberikan manfaat rancangan perniagaan yang telah dicuba dan sokongan pemasaran nasional atau global oleh organisasi francais. Walau bagaimanapun, sifat tempatan setiap gerai individu memerlukan perubahan dan perubahan terhadap rancangan perniagaan dan pemasaran standard. Memahami cara mengambil rancangan yang diberikan oleh organisasi francais dan menyesuaikannya agar sesuai dengan kedai tertentu anda adalah penting kerana anda mempertimbangkan untuk melabur dalam peluang francais.

Read More

Rancangan Perniagaan untuk Syarikat Perdagangan Eksport Permulaan

Seorang profesional perniagaan yang berpengalaman dalam perdagangan antarabangsa dapat berkembang menjadi peneraju sebuah syarikat perdagangan eksport. Syarikat sedemikian menjalankan perkhidmatan sokongan untuk perniagaan yang menjual barang ke pasaran asing. Mereka berfungsi sebagai jabatan eksport bagi pengeluar yang ingin menjual ke negara lain tanpa mengekalkan staf pengeksport mereka sendiri.

Read More

Cara Mengedit Seminar GoToMeeting

Anda boleh mengedit seminar GoToMeeting yang dijadualkan pada bila-bila masa sebelum waktu mula mesyuarat yang ditetapkan sekiranya anda adalah penganjur mesyuarat untuk persidangan Web. Log masuk ke aplikasi GoToMeeting, dan kemudian buat perubahan yang diperlukan pada persidangan yang dijadualkan. Ingatlah untuk memberitahu peserta mengenai perubahan jadual kerana jemputan tidak dihantar semula secara automatik kepada peserta ketika anda mengubah waktu atau tarikh mesyuarat.

Read More

Cara Menyekat iFrames Dari Laman Web

IFrames menimbulkan risiko keselamatan bagi perniagaan anda kerana dapat digunakan untuk menyampaikan kod berbahaya - seperti virus, trojan atau spyware - ke komputer anda. IFrames juga digunakan untuk menampilkan iklan pop-under dan untuk menetapkan kuki di komputer anda yang masih bertahan walaupun anda membersihkan kuki dari penyemak imbas anda.

Read More

Bagaimana Google AdSense Mengesan IP Anda?

Apabila anda memaparkan iklan Google AdSense di laman web syarikat anda, perkhidmatan periklanan Google memasukkan data penjejakan terperinci untuk setiap pelawat ke dalam pelbagai algoritma untuk menghasilkan iklan yang difikirkan oleh Google kemungkinan besar pengunjung akan mengklik. Ini memaksimumkan peluang syarikat dan Google anda menjana wang dari pelawat tersebut.

Read More

Strategi Pengiklanan untuk Atlet

Iklan boleh menarik perhatian atlet. Peraturan tidak bertulis untuk iklan telah berubah, dengan profesional seperti doktor gigi, peguam dan doktor beralih dari senarai kecil untuk mengumumkan perkhidmatan mereka dalam iklan berbayar penuh di surat khabar dan di televisyen. Atlet sering menggunakan strategi lain untuk menghasilkan minat, seperti sokongan, rangkaian sosial dan bahkan mengembangkan pakaian.

Read More

Peraturan Auto Mewah IRS

Tahun cukai 2013 memulihkan susut nilai bonus 50 peratus untuk perniagaan yang membeli kenderaan mewah baru - iaitu kenderaan dengan berat kasar 6,000 pound atau kurang. Namun, jika dilihat bersama dengan peraturan IRS yang lain, bonus mungkin tidak seberapa baik seperti yang disangka. Berikut ini mengandaikan bahawa kenderaan mewah itu adalah pembelian baru, digunakan 100 peratus untuk tujuan perniagaan.

Read More

Perjanjian Jualan Kontrak Tanah

Sekiranya anda ingin membeli bangunan untuk perniagaan anda, pembiayaan pemilik adalah satu pilihan. Apabila pemilik sebelumnya membiayai pembelian anda, anda mengelakkan kesulitan memenuhi syarat untuk pembiayaan tradisional dan perbelanjaan meletakkan pinjaman. Walau bagaimanapun, jika anda akan membeli dengan kontrak tanah, penting untuk merundingkan syaratnya terlebih dahulu dalam perjanjian pembelian dan penjualan anda sehingga struktur perjanjian akan berfungsi untuk anda.

Read More

Objektif Menyelesaikan Aduan

Hampir setiap syarikat menerima aduan daripada pelanggan pada satu ketika atau yang lain. Mengendalikan pelanggan dengan betul sangat penting untuk kejayaan syarikat. Organisasi yang menangani aduan dengan cara yang betul dapat meningkatkan kesetiaan pelanggan dan meningkatkan jenamanya. Syarikat yang gagal menangani aduan pelanggan dengan cara yang betul boleh merosakkan reputasi perniagaan mereka, kehilangan pelanggan berharga dan kehilangan wang.

Read More

Modal Teroka: Senarai Semak Kesungguhan

Apabila pengusaha mencari modal yang diperlukan untuk memulakan syarikat mereka, mereka mungkin beralih kepada kumpulan modal teroka yang bersedia melabur dalam idea mereka sebagai pertukaran untuk bahagian keuntungan - dan kadang-kadang pemilikan. Walau bagaimanapun, sebelum kumpulan seperti itu melabur dalam syarikat yang menjanjikan, ia mesti melakukan "usaha wajar" dan menilai kekuatan dan kelemahan penerima yang berpotensi.

Read More

Pengekalan & Latihan Kakitangan

Pengekalan kakitangan harus menjadi keutamaan strategik dalam perniagaan dengan berbagai ukuran. Pengekalan kakitangan mendorong pengekalan pelanggan dan pengekalan pelanggan akhirnya mendorong keuntungan, yang menekankan perlunya fokus pada pengekalan dari awal. Pemilik perniagaan yang bijak sudah tahu atau akan segera menyedari bahawa program latihan dan pengembangan yang sedang berjalan dan berterusan memainkan peranan penting dalam menarik dan mengekalkan bakat.

Read More

Cara Beriklan Dengan Bayaran Per Tayangan

Bayaran per kesan, juga biasa disebut PPM, adalah bentuk iklan dalam talian yang berbeza. Daripada kaedah bayar per klik yang popular, anda sebenarnya membayar berapa kali iklan anda muncul di laman web. Iklan PPM dijual berdasarkan seribu tayangan untuk sejumlah wang yang ditetapkan. Jumlah wang yang akan dibelanjakan untuk kempen PPM sangat bergantung pada populariti laman web di mana iklan akan dipaparkan dan berapa kali anda mahu iklan anda disiarkan.

Read More

Adakah Keuntungan & Kerugian Perlu Dikenali Sebelum Muncul pada Penyata Pendapatan?

Akauntan mencatatkan keuntungan dan kerugian sebagai sebahagian daripada penjualan atau transaksi pasaran ke pasaran. Pelabur mesti dapat melihat nilai aset syarikat. Ini hanya mungkin dilakukan apabila maklumat mengenai keuntungan dan kerugian disediakan pada penyata kewangan syarikat. Keuntungan dan Kerugian yang Disedari Keuntungan atau kerugian yang berlaku berlaku apabila syarikat menjual aset lebih atau kurang daripada nilai bukunya.

Read More